SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sancaktepe’de “Geri Kazanım Projesi “Eyleme Geçirildi.

Yayınlanma:
ABONE OL

Hızla gelişen dünyamız ve artan nüfus yapısı ile beraber, ekonomik gelişmeler ve teknolojik ilerlemelere her geçen gün bir yenisinin eklenmesi insanlara daha konforlu hayat sunarken, beraberinde birçok külfeti de getiriyor. Tüm dünyada olduğu gibi toplumumuzdaki tüketim alışkanlıklarının değişmesi, doğal kaynakların azalması gibi bir riski beraberinde getirdi. Sınırlı olan kaynakların daha bilinçli kullanılması düşüncesiyle, kirlenme sonucu bozulan doğa koşulları ve ekonomik maliyetler gibi etkenler “geri kazanım” konusunu gündeme getirdi.

           

            Tükettiğimiz atıkların tekrar kullanılabilir malzemeler haline dönüştürülmesi gelişmiş ülkelerle birlikte ülkemizde de Belediyelerin öncülüğünde gerçekleştirilmeye başlandı. Sancaktepe Belediyesi doğaya duyarlı ve çevre dostu bilincini geliştirme yönünde vatandaşlarla birlikte yeni bir projenin startını verdi. Atık ambalajların geri kazanımını hedefleyen projede, okul ve kurumlarla birlikte sokaklara da konulacak mavi konteynerlerle atık maddeler toplanıp tekrar kullanıma sokulması hedefleniyor.

 

Bu kapsamada Sancaktepe Belediyesi’nce “ Geri Kazanım Projesi Semineri”  gerçekleştirildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Erdem, bu yapılan çalışmayla atıkların kaynağında ayrıştırılarak tekrar kullanıma hazır hale getirileceğini söyledi.Başkan Erdem, katılımcıların ilçedeki okul öğrencileri ağırlıklı olmasını, “çocukları bu konuda bilinçlendirme ve ailelerine uyarıda bulunmaları amaçlı olduğunu” belirtti. Erdem projenin amacını dört ana başlık halinde özetledi.”doğal kaynakların korunması”, “enerji tasarrufu”, “ekonomiye katkı” ve “atık çöp miktarının azalmasına katkı”. Konuşmasının sonunda öğrencilere yeni yapılacak spor tesisinin müjdesini verirken  geri dönüşüm projesine duyarlı olmalarını ve destek vermelerini istedi.

 

 

Sancaktepe geri kazanım projesi kapsamındaki seminere Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan ve çok sayıda okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

 

Sancaktepe Belediyesi “geri kazanım projesi” kapsamında çalışmasını İstanbul Büyükşehir İstaç A.Ş ile ortak yürütüyor. 4 Kasım 2009 Samandıra Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Atıkların Geri Kazanımı Semineri”nde  İstaç A.Ş adına  konuşmacı olarak katılan Çevre Mühendisi Kemal Doğan, konu ile ilgili bilgi verdi. Geri dönüşümün amacı ve sağladığı yararlardan bahseden Doğan barkovizyon eşliğinde metal kutu, kağıt, plastik ve cam şişelerden oluşan toplama çalışmasının önemini vurguladı.

 

            Seminerde atık maddelerin toplanmasını üstlenen Dönkasan firması adına bilgi veren Çevre Mühendisi Okan Günay, yapılacak çalışmanın Sancaktepe ve ülke için faydalarını anlattı. Sancaktepe ilçesi sınırları içinde değişik yerlere konan mavi renkli konteynerlerin atık maddelerin geri dönüşümünde ilk ayağı oluşturduğunu belirtti.

İlgili Haberler

Ekonomi
26 Nisan 2024
5 Yıl ERKEN EMEKLİLİK! TBMM Az Önce Onayladı

Erken emeklilik imkanları genişliyor. SGK’dan bağ-kur sigortalılarına müjde. Tam 5 yıl erken emeklilik o tarihte geliyor. Erken emeklilikte yeni gelişme son dakika olarak duyuruldu. Özellikle Bağ-Kurlular için büyük fırsat geldi. Bağ-Kur prim indirimi için net tarih verildi. 1.6 milyon Bağ-Kurlu çalışanı ilgilendiren 7200 prim düzenlemesi nihayet hayata geçiyor. Bağ-Kurlulara TBMM’den de yeni onay çıktı. İşte […]

Ekonomi
26 Nisan 2024
29-30 Nisan’da Emekliye Ek Ödeme Var! 14.000 TL Hemen IBAN’a Yatacak

Emeklilere Özel Nakit Avans Fırsatı: Vakıfbank ve Ziraat Bankası’ndan 15.000 TL Destek! Maddi zorluklar yaşayan emekliler için sevindirici bir gelişme: Vakıfbank ve Ziraat Bankası, 15.000 TL’ye kadar nakit avans fırsatı sunuyor. Kolay ve hızlı başvuru imkanı ile verilecek nakit avans için şubeye gitmeden başvuru imkanı da var. 3 kamu bankası emekliye hızlı nakit destek imkanı […]

Ekonomi
26 Nisan 2024
Temmuz 2024’te emekli maaş zammı detayı açıklandı: Hangi emeklilere zam var, hangilerine yok?

Temmuz 2024’te emekli maaş zammı detayı açıklandı: Hangi emeklilere zam var, hangilerine yok? Temmuz 2024’te emekli maaşlarına zam detayları açıklandı. Hangi emeklilere ne kadar zam olacak? Hangi emeklilere Temmuz ayında maaş zammı olmayacak? İşte Temmuz 2024 emekli maaş zammına dair tüm detaylar… Ülkemizde emeklilik haklarını elde eden vatandaşlar için Ocak ve Temmuz aylarında zamlar gerçekleştiriliyor. […]

Ekonomi
26 Nisan 2024
Erken emeklilik kapsamı genişletildi: 3620 – 6150 arası primi olanlara yollar tarif edildi!

Erken emeklilik kapsamı genişletiliyor. 4A, 4B, 4C’li vatandaşlar sigorta türüne göre primi eksikse bunları yaparak erken emekli olabiliyor. İşte erken emeklilik detayları… EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasası ile geçtiğimiz yıl 5 milyondan fazla vatandaş emeklilik haklarına kavuştu. Ancak primi yetmeyenler, ucu ucuna emekliliği kaçıranlar, şartları karşılamayanlar ise nasıl erken emekli olabileceklerini araştırmaya başladı. 3000 ila […]