Rengarenk kapaklar umut dolu yaşamlar

Yayın: 13:40 - 29.05.2014
Güncelleme: 13:40 - 29.05.2014

Kartal Belediyesi, engellilere yönelik yeni bir kampanyaya imza atıyor. Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü,  “Rengarenk Kapaklar Umut Dolu Yaşamlar” kampanyası ile 250 kg plastik kapağa 1 engelli sandalyesi temin ederek engelli vatandaşlara destek oluyor. 

 

Tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli vatandaşlar için yürütülen kampanya kapsamında vatandaşlar, topladıkları plastik kapakları Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne iletilmek üzere,  Yeni Belediye Hizmet Binası, Kartal Belediyesi’ne bağlı Kültür Merkezleri veya muhtarlıklara teslim ederek engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin edilmesine katkıda bulunabilirler. Kampanya kapsamında vatandaşlar 250 kg plastik kapak toplayarak 1 tekerlekli sandalyenin, ihtiyacı olan bir engelli vatandaşa ulaştırılmasını sağlamış olacak. Topladıkları plastik kapakları Kartal Belediyesi’ne ulaştıramayan vatandaşlar ise 4444 578 numaralı Kartal Belediyesi Engelliler Danışma ve Koordinasyon Birimini arayarak kapakların teslim alınmasını sağlayabilirler.

 

 

“Hem Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz Hem de Engellilerimize Katkı Sağlıyoruz”

Kampanya hakkında bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Yaşanabilir bir çevreye katkı sunmak ve ekonomik olarak alım gücü yetersiz engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye temin etmek için örnek sayılabilecek bir proje başlattık. Bu proje; bir yaşama el uzatmak, yaşam alanı evle sınırlanan engellilerimizi yaşama katmak demek. Bu yüzden tüketimi sonrası geri dönüşümü mümkün olan plastik atıkları, başkalarının sevinci ve mutluluğu için kullanmamız gerek. Vatandaşlarımızın kampanyamıza gereken hassasiyeti ve katkıyı göstereceğine inanıyorum” dedi.

Exit mobile version