CHP’li Öğüt Tarihi Tren istasyonlarının akibetini sordu

Yayın: 12:42 - 01.06.2014
Güncelleme: 12:42 - 01.06.2014

Geçtiğimiz hafta kamuoyunda tarihi Göztepe İstasyonunun Marmaray çalışması kapsamında yıkılacağı haberleri yer almış bunun üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamada istasyonun yıkılmayacağı, mevcut istasyonun 400 metre batısına yeni ve modern bir istasyon inşa edileceği ifade edilmişti. Ne var ki, çalışmalar çerçevesinde atıl durumda bulunan tarihi Kadıköy tren istasyonlarının nasıl değerlendirileceğine ilişkin yetkili ağızdan herhangi bir açıklama yapılmaması üzerine CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt konuyu Meclis’e taşıdı.

Bakan Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Öğüt, Kadıköy’deki 6 tarihi istasyonun akıbetinin merak uyandırdığını ifade ederek, başta Göztepe olmak üzere Kızıltoprak, Feneryolu, Erenköy, Suadiye ve Bostancı istasyonlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 5 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 15.10.2010 tarih ve 2864 sayılı kararı ile demiryolu mimarisinin özgün yapılarından olmasının yanı sıra binalarıyla birlikte “1. Grup Kültür Varlığı” olarak tescilli olduğunu söyledi.

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, bu yapıların korunması hususunda ilgili birimlerle görüşülüp görüşülmediğini ve nasıl muhafaza edileceğine dair karar alınıp alınmadığını soran CHP’li Öğüt, “İstasyonların ne şekilde değerlendirileceği ile alakalı olarak bölge halkının görüşünün alınması planlanmakta mıdır?” sorusunu yöneltti.

Exit mobile version