SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Maltepe’de “Halk Buluşmaları”na ilgi büyük

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç:

“Halka hizmette parti adı tanımam”

Şeffaf ve katılımcı belediyecilik konusunda ilklere imza atan Maltepe Belediyesi’nin her salı günü geleneksel hale getirdiği “Halk Kürsüsü”, Maltepelilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Vatandaşların, kentsel dönüşümden sokak hayvanlarına, çevre temizliğinden işsizliğe bütün sorunlarını dile getirdiği buluşmada Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dile getirilen sıkıntıları ve önerileri bir bir not aldı. Çözümü vatandaşlarla birlikte üreteceklerini söyleyen Kılıç, “Halka hizmette parti adı tanımam” dedi.

Maltepe Belediyesi’nin, “sorununu söyle, çözümüne ortak ol” sloganıyla başlattığı ve geleneksel hale gelen “Halk Kürsüsü”nde vatandaşlar sorun ve şikayetlerini, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’la paylaştı. Maltepe Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda sabahın erken saatlerinde başlayan buluşmaya vatandaşların yoğun ilgisi altında gelen Kılıç, herkesle tek tek tokalaştı. İstanbul’da dün gece etkili olan sağanak yağış nedeniyle ilçe genelinde bazı mahallelerde ufak çaplı su baskınları yaşandığını ve belediye ekiplerinin sabaha kadar çalıştıkları bilgisini vatandaşlarla paylaşan Başkan Kılıç, “Eksikliklerinizi gidermeye çalışıyoruz. Siz söyleyeceksiniz, biz dinleyeceğiz. Çözümü de birlikte üreteceğiz” dedikten sonra mikrofonu vatandaşlara verdi. Tapu sorununu anlatan yaşlı bir vatandaşın, “Tapu istiyoruz verilmiyor. Bir Allah, bir sen. Bizim tapumuzu artık sen vereceksin” diye seslenmesi Başkan Kılıç’ı ve salondakileri güldürdü.

SOKAK HAYVANLARINA YAŞAM KÖYÜ

Dile getirilen sorunları ve önerileri dikkatle dinleyip not alan Kılıç, iş istekleri konusunda ellerinden fazla birşey gelmediğini ve bu istekler karşısında yüreğinin dağlandığını belirterek, her aileden bir  kişinin sigortalı olması konusunda hassasiyet göstereceklerini söyledi. Sokak hayvanlarıyla ilgili hayvan severlerin dile getirdiği sorunların farkında olduklarını ifade eden Kılıç, “Maltepe’de yaşayan her canlının vebali bizim boynumuzun borcu. Sokak hayvanlarıyla ilgili toplumsal dayanışmaya ihtiyaç var. Bu konuda bize destek verilmeli. Biz sokak hayvanları için bir yaşam köyü kuracağız. Sahipsiz hayvanları sahiplendirip, çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayacağız” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN BİRİM OLUŞTURULUYOR

Tapu, imar ve kentsel dönüşümün Maltepe’nin en büyük sorunları arasında olduğunu kaydeden Başkan Kılıç, vatandaşlara evlerini elden çıkartmamaları uyarısında bulundu. Kentsel dönüşümde vatandaşların istemediği bir projenin altına imza atmayacaklarını söyleyen Kılıç, “Belediye bünyesinde kentsel dönüşümle ilgili bir birim oluşturuyoruz. Bu birimle, bilgi kirliliğini ortadan kaldıracağız” dedi. Amatör spor kulüplerine belediye olarak ellerinden gelen yardımı yapacakları sözü veren Kılıç, ulaşım sıkıntısıyla ilgili de ring seferleri düşündüklerini ifade etti.

“İNSANA HİZMET İÇİN BURADAYIM”

“Halka hizmette parti adı tanımam” diyen Kılıç, “Hiç kimse parti adı kullanarak bana iş yaptıramaz. Kimin hangi partiye oy verdiğini bilemem. Ben insana hizmet için buradayım. Asla taraf olmam” şeklinde konuştu. Maltepe’nin kültür sanat festivalleriyle bambaşka bir çehreye bürüneceğini söyleyen Kılıç, Maltepe’ye kısa süre içerisinde yeniden sinema ve tiyatro salonları kazandıracakları müjdesini verdi.

İRANLI ANNENİN ŞEHRİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUNACAK

Almanya, Avusturya ve Çin’deki bazı şehirlerle kardeş şehir çalışması yaptıklarını anlatan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediye olarak Anneler Günü’nde yılın annesi seçtikleri İranlı Samereh Ali Nezhad’ın yaşadığı Mazendaran kentiyle de kardeş şehir protokolü imzalayacaklarını açıkladı.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]