SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Einstein 21. Yüzyıl teknolojisini YTÜ’de yakaladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Einstein 21. Yüzyıl teknolojisini YTÜ’de yakaladı
Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne hologramla katılan Einstein, “Selfie” çektirip twitter’a atarak, 21. yüzyıl teknolojisine uyum sağladı.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kongre merkezinde gerçekleştirilen Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne (ETZ14) ünlü fizikçi Albert Einstein hologram ile katıldı. Sunuculuğunu oyuncu İlker Elibol’un yaptığı zirvede, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’ün konuşmalarından sonra Einstein açılış konuşmasını gerçekleştirdi. ETZ14 koordinatörü Işıl Boy ile sohbet eden Einstein, teknoloji, eğitim, bilgi ve sosyal medya üzerine öğütler verdi.

 
EİNSTEİN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ’Nİ YORUMLADI
“Eğitimde teknolojilerinin geldiği nokta hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna cevap veren Einstein, “Ne düşünebilirim ki teknoloji çok hızlı ilerliyor ve artık günümüzün ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ben bile bu sayede aranızdayım. Eğitim noktasına dönecek olursak her zaman demişimdir ki öğrenme sadece bilgiden ibaret değildir, öğrenmenin bir yolu da deneyimlemektir. Eğitim teknolojileri araçları ve uygulamalarının sayısız faydaları var. Mesela bu sayede çeşitli formatlarda bilgiyi deneyimleyebiliyorsunuz, öğrenenler birbirleriyle etkileşim halinde öğrenip yeni yaklaşımlar geliştirebiliyorlar ve en önemlisi de öğrenme zamandan ve mekandan bağımsız olarak gerçekleşiyor.” dedi.

 
SELFİE MODASINA EİNSTEİN’DE KATILDI
“Bu çağda yaşasaydınız sosyal medyayı aktif kullanır mıydınız” sorusu üzerine “Bu da soru mu şimdi, tabii ki kullanırdım. Görüyorum ki şuan bile benim adıma açılan hesapları yüzbinlerce insan takip ediyor. Sosyal medya altın çağını yaşıyor bu devirde. Hatta Işıl şu an bir Selfie çekip tweet atasım geldi, bana eşlik eder misin?” dedi. Ardından Işıl Boy, holograma dahil olarak, Albert Einstein ile Selfie çekti ve #etz14 “hasthag”ıyle paylaştı. Sosyal medya hesaplarında Albert Einstein Selfie’si büyük ilgi gördü.

 
“Sosyal medyada ahlak dışı paylaşım yapılıyor”
ETZ14’ün sosyal medya oturumunda “Takipçin Kadar Konuş!” İsimli panelde ilk olarak söz alan YTÜ Akademisyenlerinden Teyfur Erdoğdu, sosyal medyaya felsefi bir açısıyla yaklaşarak tespitlerini aktardı. Sosyal Medya ‘da yapılan paylaşımları ahlak dışı bulmadığını aktaran Erdoğdu, “burada sözünü ettiğim ahlak anlayışı, müstehcenlik değil. İnsanların kendilerini olduğu gibi değil, başkalarının kendilerini görmelerini istedikleri şekilde gösterme anlayışıdır ve bence bu hiç ahlaki değil” dedi.

 
Her 10 gençten 9’u daha yataktan kalkmadan akıllı telefonunu kontrol ediyor
Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı ve “Sosyal Medya Savaşları” kitabının yazarı Ümit Sanlav, teknolojinin eğitime olan katkılarından, teknolojinin sonsuz fayda ve nimetlerden faydalanırken, dikkatli olunmadığı takdirde bundan görülebilecek zararlara değindi. Bir önceki oturumda YTÜ sahnesinde hologramla yer alan Einstein’in “Korkarım ki bir gün teknoloji, insani etkileşimin önüne geçecek ve aptal bir nesil olacak” söylemini hatırlatarak sözlerine başlayan Ümit Sanlav, internetin sunduğu hazır bilginin düşünmeye engel olduğunu örneklerle açıkladı. Yapılan araştırmaların internet kullanıcılarının %61’inin bağımlı olduğunu ortaya koyduğunu anlatan Sanlav, akıllı telefon kullanan her 10 gençten 9’unun uyandığında, daha yataktan kalkmadan elini yüzünü yılamadan sosyal medya etkileşimlerini kontrol ettiklerini söyledi. Sosyal medya bağımlılığının yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini, paylaşımların beğenilmesi arzusunun, bencillik, hatta narsizme varan etkiler gösterebildiğini belirten Sanlav, Türkiye’de sosyal medya bağımlılığı konusunda çalışmalara başlandığını, Amerika’da ise 10 günlük yataklı tedavi yapıldığını söyledi.

 
Aşk acısı yüzünden “Odun Herif” oldu
“Odun Herif” markasıyla fenomen olan Kadir Doğrubakar, “Odun Herif” in hikayesini anlattı. Aşık olduğu kızı etkileyebilmek için önce romantik olmayı denediğini anlatan Doğrubakar, “bunda başarılı olamayınca bende işi odunluğa vurdum ve o günden beri “Odun Herif”im” dedi. Kadir Doğrubakar’ın en beğenilen paylaşımlarını ve hikayelerini anlattığı dakikalarda, salonda keyifli anlar yaşandı. TRT Sosyal Medya Programı yapımcısı ve Sosyal Medya Uzmanı Yalçın Arı ve Yakup Öztürk de sosyal medya tecrübe ve gözlemlerini aktardılar.

 
YURT İÇİ VE YURTDIŞINDAN DEĞERLİ KONUŞMACILAR
Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne yurtiçi ve yurtdışından çeşitli konuşmacılar katıldı. Harward Üniversitesi’nden Güven Güzeldere “Zihin – Beyin Davranışı” hakkında detaylı sunum yaptı. Üniversitelerden, özel okullardan ve çeşitli şirketlerden başarılı eğitimciler zirvenin farklı panellerinde sunumlarını gerçekleştirdi. Teknolojinin eğitime entegre edilmesi, öğrenmenin fizyolojik temelleri, e-öğrenme, oyunlaştırma, internet güvenliği gibi konularda alanında uzman ve tecrübeli konuşmacılar panellerde bilgilerini paylaştılar.

 
SU İLE MÜZİK YAPAN OKUL
Etkinliğin son oturumunda Warwick Üniversitesi’nden Russell Stannard konuşmasını gerçekleştirirken paralel oturumda “Herkes Mucit Olabilir!” isimli panelde ALKEV eğitimcilerinden Hakat Atas ve Aslı Başaran Baş su ile yaptıkları müzik büyük ilgi gördü. Misafirler de suya dokunarak su ile müzik yaptılar. Bu ilginç deneyim katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

 
UMUT ÇOCUKLARI, HAYVAN HAKLARI VE SOMA YARDIMI
Etkinlik boyunca fuaye alanında 2 kermes vardı. Hayvan Hakları Federasyonu işbirliği ile açılan stantta sokak hayvanları ve bakıma muhtaç hayvanlar için yardım toplandı. Sokak çocuklarının umudu olan Umut Çocukları Derneği için de temsilciler oradaydı. İki kermeste de toplanan para ile yardım yapıldı. Ayrıca Sosyal sorumluluk açısından oldukça etkin olan zirve sonunda Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine yardım toplandı.

 
#ETZ14 TATİL VE KURS HEDİYE ETTİ
Gün boyu #etz14 hashtag’i ile atılan tweetlerin RT sayılarına göre yapılan değerlendirme sonunda BKM Tur’dan 1 kişiye 4 gün süren tam pansiyon çift kişilik Mavi Yolculuk, 1 Kişiye 5 gün süren yarım pansiyon çift kişilik GAP Turu, 1 kişiye Brisith Plus Academy’den %100 Burslu İngilizce Kursu verildi. Salondaki katılımcıların isimlerinin olduğu kutudan yapılan çekilişte şanslı bir katılımcı “Bodrum Sunpoint Hotel’de Çift Kişilik Her şey Dahil 7 gün Tatil” kazandı. Eğitim sponsoru Bilge Adam’da katılımcılarla ilgili yapacağı çekilişin sonucunda 1 kişiye “Dijital Medya Uzmanlığı” eğitimi hediye edecek, ilerleyen günlerde duyuracaktır. Etkinlik yürütme kurulu ve organizasyon komitesinin sahneye çıkmasının ardından etkinlik sona erdi. Katılımcılar Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2015’e davet edildi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]