Kartal Uğur Mumcu Mahallesinde böylesine sorumsuzluk!

Yayın: 09:12 - 09.06.2014
Güncelleme: 09:12 - 09.06.2014

Uğur Mumcu Mahallesi Özgün Sitesi içinde bulunan tapulu arsaya, yapımına başlanan konut inşaatı hem ağaç katliamı yaptı, hemde tedbirsiz çalışmalar yapmakta.

Kaç tane daha ağaç yok olacak?

İnşaat çalışmasını başlatan müteahhit firma gerekli tedbirleri almayarak yaptığı temel kazısı neticesinde hem etrafındaki diğer blokları tedirgin etti, hemde çok sayıda ağaçların kökünden sökülmesine sebep oldu. Temel kazısı sonucu kökleri boşa çıkan yaklaşık 8 – 9 tane ağaçlar gövdelerini taşıyamayarak birer birer devrildiler. Akabinde inşaat işçileri tarafından kesilerek yok edildiler.

 

İşçiler ihtiyaçlarını uluorta karşılıyorlar!

Ayrıca inşaat işçilerinin giyinme – soyunma ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayacak gerekli tedbirlerin alınmaması sebebiyle aynı alan içinde hemen yanında bulunan bloklarda oturan mahalle sakinlerini rahatsız edecek şekilde davranışlar sergilenmesi büyük tepki topladı. Özgün sitesi sakinleri, gerekli tedbirleri almayarak çalışmalar yapan bir inşaat firma yetkililerini, sorumlu olan Kartal Belediye yetkililerinin uyarması gerektiğini dile getirdiler. Site sakinleri tepkilerini dile getirirken; “Bu zamanda böyle tedbirsiz ve sorumsuz davranışlara göz yumulur mu? İlk günler inşaatta çalışan işçiler tuvalet ihtiyaçlarını bile inşaat alanı içinde tahtaların arkasında giderdiler, herkesin içinde çoluk çocuk var nasıl böyle düşüncesiz davranabiliyorlar? Bu zamanda böyle davranışlara izin verilmemeli, belediye yetkilileri daha fazla denetim yapmalı, daha fazla tedbir almaya zorlamalıdır. Zaten yolumuz kapandı site içine girebilmek için binbir zorluklar kavgalar yaşanıyor. Bari inşaat yapımında alınması gereken tedbirleri mutlaka almalılar.

Özgün Sitesinde, Resmen Deli Dumrul hikayesi yaşanıyor

Özgün Sitesi 12 bloktan oluşan büyük bir site olarak biliniyordu. Site içinde bulunan tapulu bir arsaya yeni bir konut inşaatının başlamasıyla site site olmaktan çıktı, her biri bağımsız bloktan ibaret birer apartman oldu. 

Sitenin ana giriş kapısı inşaat başlayınca kullanıma kapatıldı, site sakinleri siteye girebilmek için türlü türlü arayış içine girdiler. Her bir blok kendine anayoldan bir giriş açma gayreti içine girdi. Kartal Belediyesi bu konuda site sakinleriyle görüşmeler yaptı lakin karışıklık henüz çözülebilmiş değil.

Exit mobile version