SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Atık Pil Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Atık Pil Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
Çevreye duyarlı Sultanbeylili öğrenciler atık pilleri toplayarak daha yaşanabilir bir Dünya’ya katkı sunuyor. Sultanbeyli Belediyesi de öğrencilerin bu duyarlılıklarını ödüllendiriyor.
Sultanbeyli Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile ortaklaşa düzenlediği atık pil toplama yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. İstanbul genelinde 3 bin 100 kilogram pil toplayan Sultanbeyli, üçüncü oldu.

 
Sultanbeyli’de Birincilik Ertuğrul Gazi İlkokulu’nun
2013-2014 eğitim-öğretim yılında atık pil toplama yarışmasında 556 kilogram atık pil toplayan Ertuğrul Gazi İlkokulu, Sultanbeyli birincisi oldu. Topladığı 339 kilogram atık pil ile Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu ikinci olurken, Sultanbeyli Anadolu Lisesi ise topladığı 312 kilogram atık pille üçüncü oldu.

 
“Çevreye Karşı Sorumluluğumuz Var”
Atık pil yarışması ödül töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, “Birkaç yıldır atık pil kampanyası düzenliyoruz ve okullarımız bu kampanyaya büyük destek veriyor. Bizde kampanyanın ardından düzenlediğimiz programlarla dereceye giren okullarımızı ödüllendiriyoruz. Böylece hem öğrencilerimizin çevre bilincini artırıyoruz, hem de emekleri karşılıksız kalmıyor” dedi. Özellikle atık pillerin doğaya büyük zarar verdiğini kaydeden Söğütçü, “Atık pillerin doğaya ve insan hayatına verdiği zararlar çok büyü. Kimyasal maddelerden üretilen atık pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğaya bırakılması, çevre açısından büyük tehlikeler yaratıyor.  Bu zararları sadece atık pil olarak değerlendirmemek gerekiyor. Artık dünyamız çevre sorunlarıyla karşı karşıya. Ve bu sorunlar her geçen gün artıyor” ifadelerini kullandı. Yaşadığımız çevrenin el birliğiyle korunması gerektiğini kaydeden Söğütçü, yöneticiler olarak bu konuda çeşitli adımlar attıklarını dile getirdi ve “Bizden sonraki nesillere iyi bir çevre bırakmak zorundayız. Sizlere karşı, gelecek nesillere karşı sorumluluk taşıyoruz” şeklinde konuştu.

 
Programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar da, “Dereceye giren okullarımızı tebrik ediyorum. Buradaki amaç öncelikle çevre bilincini oluşturmak ve hiçbir şeyin boşa gitmeyeceğini göstermek. Gençlerimiz çevre bilincini edinmeye başladı. Geri dönüşüm bilinci öğretmenlerimiz vasıtasıyla gençlerimize aşılandı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar ve TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar dereceye okulların yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine ödüllerini verdi. Ödül töreni daha sonra öğrencilerin şiir okumaları ve tiyatro gösterileriyle son buldu.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]