Metin Uluyurt Baba Ocağında…

Yayın: 07:13 - 09.11.2009
Güncelleme: 07:13 - 09.11.2009

Kartal Belediyesi Meclis ve Encümen üyesi, İşadamı Metin Uluyurt, geçtiğimiz günlerde babası Rahmetli Hacı Kamil Uluyurt Anısına inşa ettirdiği Caminin açılışını yapmak için Pınarören Köyüne gitti. Babasının doğum yeri olan Araç ilçesine bağlı,55 haneli Pınarören Köyünde babasının akrabaları ve çocukluk arkadaşları ile görüşme fırsatı bulan ve onlarla saatler süren sohbetlerde bulunan Kartal Belediyesi CHP Meclis üyesi Metin Uluyurt, bu arada babası Hacı Kamil Uluyurt’un doğup büyüdüğü evi de ziyaret etti.

Çok Seviliyor

Babası Hacı Kamil Uluyurt t’un çocukluk ve gençlik yıllarındaki arkadaşları ile yapmış olduğu sohbette babası ile ilgili olan anıları öğrendi, Rahmetli babasını yad etmenin, babasının akrabaları ve arkadaşları ile bulunmanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

Özellikle Araç’ta ve yakın köylerde çok sevilen, saygı duyulan ve hayırsever kişiliği ile tanınan Metin Uluyurt, baba ocağını ziyaret etmekle ilgili duygularını şöyle anlattı: “ Rahmetli babam, Hacı Kamil Uluyurt, Araç ilçesinin güzel ve şirin köylerinden Pınarören köyünde doğdu, burada büyüdü ve daha sonra gurbete çıkarak İstanbul’a yerleşti. Uzun yıllar Avrupa yakasında oturduktan sonra Kartal’a yerleştik.Ben ve kardeşim Yaşar Uluyurt,İstanbul’da doğduk,İstanbul’da büyüdük ve sonunda da Kartallı olduk. Yoğun olan işlerimden fırsat elde ettikçe baba ocağını ziyaret ediyorum. Bir yerde babamın akrabaları ve arkadaşları ile görüşmemin mutluluğunu yaşıyorum. Bu arada babamın doğduğu köy olan Pınarören köyüne bir camii inşa ettirmenin mutluluğunu da yaşadığımı özellikle ifade etmek istiyorum. Pınarören’e her gelişimde Rahmetli babacığımın doğduğu ve şimdi yıkılmış olan evinin bulunduğu yeri, oyun oynadığı yerleri ve okulunu ziyaret ediyorum. Şimdi de köye her gelişimde babamın anısına inşa ettirdiğim camimin minaresini köye yaklaşırken gördüğümde tabii ki babamı hatırlayacağım. Zaten hiçbir zamanda aklımdan çıkmıyor. Nur içinde yatsın, mekânı cennet olsun” şeklinde konuşarak kısa da olsa duygularını dile getiriyor.

Fethi Satıcı

Exit mobile version