SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Abubekir Taşyürek’ten İBB Meclisinde yapıcı bir konuşma

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB Meclis toplantısında Dış İlişkiler Komisyonu ile Hukuk Komisyonu’nun yurt dışı görevlendirmesi raporuna itiraz eden CHP gurubuna, deneyimli siyasetçi, yurt içi ve yurt dışı yerel yönetim konularında da bilgi birikimi olan AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek’ten açıklama.

 
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis toplantıları, Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in başkanlığında yoğun gündemlerle devam ediyor. Meclis, her ayın ikinci haftasında açılır ve komisyonların çalışmaları neticesinde oluşan gündemler tartışılır. Genellikle uyum içinde geçen meclis zaman zaman komisyon raporlarına muhalefet partilerin üyeleri karşı çıkar. Buda çok doğal olsa gerek. Çok yoğun olan Haziran ayı meclis gündeminde ki Çarşamba günkü oturumunda AB Dış İlişkiler Komisyonu ile Hukuk Komisyonu’nun yurt dışı görevlendirmesi raporuna CHP gurubundan itiraz geldi. Bu itiraz üzerine söz alan deneyimli siyasetçi, yurt içi ve yurt dışı yerel yönetim konularında bilgi birikimi olan AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, bu seyahatin teknik bir konu olması hasebiyle özel bir durum arzettiğini ifade ederek bilgilendirme ve yapıcı bir konuşması yaptı.

 
Abubekir Taşyürek, meclis geleneklerimiz devam edecek
Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, “CHP Gurup Başkanı Ertuğrul Gülsever’in belirttiği gibi şahsıma şifahi olarak talepleri oldu. Ancak bildiğiniz gibi meclisimizin gelenekleri var. Bu geleneklerin içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyemizin yurt dışı kurumsal çalışmaları ve belediyelerle olan ilişkilerinde meclis üyesi arkadaşlarımızın görgülerini, deneyimlerini arttırmak için birlikte ziyaretler yapılır. Gerek iktidar partisi gerekse, muhalefet partilerinin meclis üyelerinin bu ziyaretlere katıldığı noktasında bir geleneğimiz var. Bu geleneğimiz önümüzdeki süreçte de devam edecek. Ancak bize teklif edilen konu teknik özelliği itibariyle daha önce Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) konusunda bilgi ve deneyimi olan arkadaşlarımızın gitmesi yönünde olduğu için bizimde bu konuda AK Parti olarak bir irademiz var. Zaten bu arkadaşlarımızın sayısı da ikidir. Bundan sonraki meclis çalışmalarımızda muhalefet partisi meclis üyesi arkadaşlarımız ve iktidar partisi meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte yurt dışı ziyaretleri yapacağımızı belirtmek isterim.” dedi.

 
Coşkun Tanış, “Bu gezilere daha önce katıldık”
Daha önce İBB Başkanı Kadir Topbaş ile bu tür gezilere katıldıklarını ifade eden CHP Gurup Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Tanış, “Bu geziler İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclisi adına yapılıyor. Partiler adına yapılsaydı bizi ilgilendirmezdi. Ancak meclis adına yapıldığı için bizi ilgilendirdiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 
Özdemir İçin, “Katılımımız mecburi”
Bu geziye teknik anlamda katılmak mecburiyetinde olduğunu belirten AK Parti Gurup Sekreteri Özdemir İçin, “Kendi ismim burada geçtiği için söz aldım. Arkadaşlarımız gurup başkanımızla görüşmüşmüşler, ancak burada konuşmalarından anlıyoruz ki ikna olmamışlar. Tabi bizde, tek başımıza yurt dışı seyahatlerine gitme veya gezme heveslisi değiliz. Bir mecburiyet hasıl olduğu için biz bu seyahate katılıyoruz. UCLG, bildiğiniz üzere Sayın Kadir Topbaş başkanımızın iki dönemdir başkanlığını yaptığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı. Bizim gideceğimiz ve Arjantin’in Liverpool kentinde yapılacak olan toplantı, teknik bir toplantıdır. 2 ayrı komite burada gündeme gelecek. Onun için iki arkadaş gidiyoruz. İBB adına UCLG’nin geçmişini ve çalışmalarını ben takıp ettiğim için burada yer almak zorundayım. Sayın Kadir Topbaş başkanımız Türkiye’de ki program yoğunluğundan orada katılamayacağı toplantılarda belediyemizi biz temsil edeceğiz.” diye konuştu.

 
“Konuyu çarpıtıyorlar”
Diğer komisyonların sunduğu raporların görüşülmesiyle meclis toplantısı devam etti. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun meclise sunduğu İstanbul’un ilçelerinde yapılması gündeme alınan imar değişiklikleri raporlarına itiraz eden, bilgi ve konuya hakimiyet eksikliği nedeniyle gündemi başka yönlere çekmek isteyen CHP’li meclis üyeleri Hüseyin Sağ ile Hakkı Sağlam’a İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkan Vekili Timur Soysal cevap verdi. Timur, “Bu meclis üyesi arkadaşlarımız konuları başka yönlere çekme konusunda ne kadar maharetli oldukları hepinizin malûmu. CHP’li arkadaşlarımızın bahsettiği yerlerle ilgili yaptığımız düzenlemelerde kendilerinin bilgisi olduğunu ve konuyu çarpıtmak istediklerini belirtmek isterim.” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]