Kartal’da, İstasyon caddesi esnafı İSYAN’da

Yayın: 08:09 - 14.06.2014
Güncelleme: 08:09 - 14.06.2014

Yaklaşık 2 yıldır demiryoları iyileştirme çalışmaları adı altında tren yollarının genişletilme çalışmaları yapılmaktadır. Gebze’den Haydarpaşa’ya kadar olan güzergah üzerinde yapılan çalışmaların Kartal ayağında esnaflar buradaki çalışmalardan oldukça rahatsız.

 
Harfiyat taşıma çalışmalarında tren yolunun içerisinde taşıma yapan kamyonların ve yıkım ve döküm sırasında kalkan tozun dükkanlarının içine kadar girdiğini ve sattıkları ürünlerin üzerini kapladığını dile getirdiler ve şu açıklamalarda bulundular ;


”Bizler istasyon caddesinde esnaflarI olarak şu an demiryolu iyileştirme çalışmalarından rahatsısız. Bir çok defa gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Kartal Belediyesine  ve TCDD ‘na bir çok kez şikayette bulunduk. Mevcut çalışama koşullarında ve araçların demiryollarında inanılamz bir toz bulutu oluşturuyorlar. Kartal geçit ve istasyon caddesinde herhalde gelip geçmişsinizdir ve  buna şahit olmuşsunuzdur. Kendi Belediyemize dilekçe ile şikayet başvurusu yaptık fakat gelip bakmadılar bile.
Bu konu artık tahammül sınırlarına dayandı ve bizler İstasyon caddesi esnafı olarak önümüzdeki günlerde demiryoluna çıkıp eylem yapacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz”.

 


Yetkililerin bu sese kulak vereceğini umuyoruz ve orada yaşanan bu sağlıksız çalışma koşullarının takipçisi olacağız…

Exit mobile version