SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Metin Uluyurt köyüne camii yaptırdı

Yayınlanma:
ABONE OL

Hayırlı Evlat Uluyurt
Kartal Belediyesi Meclis üyesi ve Kartal Kıyı pastanesi sahibi Metin Uluyurt, babasının doğup, büyüdüğü köye muhteşem bir camii inşa ettirdi.

Yoğun Bir Katılım Oldu

Araç ilçesine bağlı Pınarören Köyü’ne inşa edilen ve 6 ay gibi kısa bir süre içersinde tamamlanarak ibadete açılan Hacı Kamil Ulu yurt Cami-i Şerif’inin açılış törenine İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen, Araç Kaymakam Zafer Özbey, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz’ü temsilen Meclis Başkan Vekili Av. Tamer Gök, Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, önceki Belediye Başkanı Bahtiyar Yaşar, İL Genel Meclis üyesi Erdal Başeskioğlu, AK Parti Araç İlçe Başkanı Hamdi Boz, Nevşehir Müftüsü Süleyman Aktaş,Araç Müftüsü Yılmaz Küçük,İlçe Jandarma Komutanı,İlçe Emniyet müdürü,Pınarören Köyü Muhtarı Burhan Kırık oğlu Kartal KASDER eski Başkanı Vedat Berber,Venüs pastaneleri sahibi Bekir Baş,Kartal Hamam Sokak esnafını temsilen Turgay Özgür,Metin ve Yaşar Uluyurt kardeşler ve vatandaşlar katıldı.

Duygusal Bir Konuşma Yaptı

Cuma namazı öncesi başlatılan ve namaz sonunda devam eden dini törenin ilk konuşmasını Araç’ın genç ve çalışkan Kaymakamı Zafer Özbey, yaptı. Özbey, konuşmasına şöyle başladı:

İlimizden, ilçemizden, civar illerimizden, İstanbul’dan ve civar köylerimizden camimizin açılış törenine gelen çok değerli misafirlerimize hoş geldiniz dememin mutluluğunu yaşıyorum. Hepinizi öncelikle sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Kısa süre içersinde temeli atılıp, daha sonrasında bugün yaşadığımız gibi bizzat bu şekilde milletimizin hizmetine açılan mekânları gördüğümüzde, özellikle hayırsever katkısıyla, Merhum babasına adayarak yaptırmış olduğu böylesine güzel bir mabetten, böylesine güzel tesisler hepimize örnek teşkil etmelidir”diye konuştu.

Eserleriyle Anılan Bir Milletiz

Kaymakam Özbey, şöyle devam etti: “ Bizim milletimiz tarih boyunca yapmış olduğu eserleriyle, hanlarıyla, camileriyle, imarethanelerle, köprülerle ve eserleriyle anılan bir millettir. Bize de bu güzel köyümüzde bu şirin ilçe’mizde böylesine bir ibadethanemizin de açılışını bugün hep birlikte yapmış oluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, özellikle hayırsever Sayın Metin Uluyurt Beyefendiye ve Pınarören köyü değerli mensuplarına, hayırsever vatandaşlarımıza, çok kıymetli misafirlerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

kurdele
Teşekkür Ettiler

Daha sonra birer konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen,Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu,Kartal,Pendik eski Müftüsü ve Nevşehir Müftüsü Süleyman Aktaş ve Araç Müftüsü Yılmaz Küçük, caminin inşasına gerçekleştiren ve altı ay gibi kısa bir süre içersinde ibadete açılmasını sağlayan İstanbul-Kartal Belediyesi CHP’li Meclis üyesi ve İşadamı Metin Uluyurt’a teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından Pınarören Köyü Hacı Kamil Uluyurt camiinin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

Yemek İkramı Yaptı

İstanbul’a olan yoğun göç sebebiyle 55 hane kalan Pınarören Köyü Merhum Hacı Kamil Uluyurt, Camii’nin 140 m2 alan üzerinde, iki katlı ve 300 cemaat kapasiteli olduğu bildirildi.

Açılış sonrasında İş adamı ve siyasetçi Metin Uluyurt, misafirlerine yemek ikramında bulundu, camisinin açılış törenine katıldıkları içinde teşekkür etti.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]