SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ataşehir Belediyesi Sanatla Buluşturdu

Yayınlanma:
ABONE OL

Ataşehir Belediyesi Sanat Eğitim Grupları 2013-20104 Eğitim Dönemini Bitirdiler.

 

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda 2013-2014 eğitim dönemi öğrencileri Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda performanslarını sergilediler.

 

Ataşehir Belediyesi tarafından 4 yıldır yapılan bu çalışmalarla;

• Katılımcıların sanat ile tanışması ve sanatsal becerilerini açığa çıkarması,

• Sanat yoluyla üretme, kültürel renk farklılıklarını anlama ve sanatsal düşünce yetisini geliştirme,

• Sanat eğitimi aracılığıyla sosyal yönlerini geliştirme, bireyin kendinin farkına varmasını sağlama,

• Toplu çalışmalar vesilesiyle birlikte iş yapabilme, birlikte düşünme ve hayata geçirme alışkanlığını kazanma,

• Çocukların İleriki eğitim yaşamına dair ipuçlarını ortaya çıkarma gibi edinimleri sağlanıyor.

 

Proje kapsamında Gitar, Keman, Bağlama, Solfej, Perküsyon, Halk Oyunları, Dans, Tiyatro-Drama, Resim, Halk Müziği Koro, Türk Sanat Müziği koro ve Temel Müzik Eğitimi branşlarında eğitim çalışmaları yapıldı.

 

Mahallerdeki Ataevleri başta olmak üzere 9 noktada tamamı konservatuvar ya da fakülte mezunu olan eğitmenler gözetiminde yaklaşık 2.500 kursiyerle çalışmalar yürütüldü.

 

Proje kapsamında yapılan “Ana Renkler” çalışması ile hayatında hiç resim yapmamış ev kadınları, resim sanatı ile tanışma ve kendilerini ifade etme olanağı buldular.

Yapılan müzik çalışmalarında her çalgının evrensel ve ulusal çapta kabul gören temel eğitim metotları ile çalışma yürütüldü. Çalgılarda değişen yaş gruplarında hem yetişkinlere hem de çocuklara müzikle tanışma ve geliştirme fırsatı sunuldu. Bununla birlikte değişik çalgı grubu öğrencileri kendi çalgılarının dışında başka çalgı gruplarıyla da çalışma yaptırılarak sadece kendi çalgısını değil diğer çalgılara karşıda bilgi edinmesi sağlandı. Bu vesileyle tek tip ve taraflı müzik ve sanat algısına karşı olarak çevresindeki diğer çalgılara dair fikir edinmesi sağlandı.

 

Kültürümüzün önemli bir parçası olan Halk Oyunu çalışmalarında öğrenciler birçok yöre oyunlarını öğrendi ve çeşitli etkinliklerde sergiledi. Minikler-Yıldızlar- Gençler ve Büyükler kategorilerinde 450 öğrenci ile çalışmalar yürütüldü. Gençlerden kurulmuş olan topluluk dalında İstanbul birincisi ve Türkiye üçüncüsü olurken; bir birçok ulusal ve uluslararası festivalde de Ataşehir Belediyesi’ni temsil ettiler.

 

Tiyatro ve drama çalışmalarında farkındalık kazandırma, bağımsız düşünme, işbirliği yapabilme özelliğini geliştirdikleri, sosyal ve psikolojik duyarlılık yaratımı, konuşma, dinleme, okuma ve yazma konularında farkındalık sağladığı birçok katılımcı ve katılımcı velisi tarafından dile getirildi.

 

Dans atölyelerinde yetişkin ve çocuklarla salsa, cha cha, bachata, merengue dansları çalışıldı ve bireylerin vücutlarını özgürleştirmesi, öz güvenlerini kazanımı, estetik bir algıyla dans etmeleri sağlandı.

 

Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği branşlarında koro çalışması yapılarak ilçe halkının tanışması, kaynaşması ve kültürümüzün önemli değerlerinden olan Halk müziği ve Türk müziğini tanıma olanağı bulmaları sağlandı. Ayrıca çalışmalar sonucunda kurulan Ataşehir Belediyesi toplulukları performansları ile de beğeni topladılar.

 

Çalışmalar neticesinde; Ataşehir Belediyesi Halk Müziği Topluluğu, Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Ataşehir Belediyesi Çocuk Orkestrası ve Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası kuruldu.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]