SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Maltepe’de Ramazan’a muhteşem karşılama

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe’de Ramazan’a muhteşem karşılama 150 semazenin gösterisi büyüledi

 

Maltepe Belediyesi, mübarek Ramazan ayını Maltepe Stadyumu’nda düzenlediği “Hoş geldin Ramazan” etkinliği ile karşıladı. Türkiye’de ilk kez 150 semazenin aynı anda sema döndüğü etkinlik ve havai fişek gösterisi izleyenleri büyüledi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Türkiye’de herkesten önce Ramazan’a hoş geldiniz diyoruz. 150 semazenimiz ellerini arşa kaldırarak, Tanrı’ya sizlerle beraber dua eyleyecek. Her şey sevgiyle doğar, sevgiyle büyür, sevgiyle gelişir. Biz de kutlu Ramazan ayını sevgi mesajıyla karşılamak istedik” dedi.

 

 

Ulusal ve uluslararası medyanın büyük ilgi gösterdiği davete Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Münih Eski Belediye Başkanı Christian Ude, Başkan Yardımcıları Sinan Çetiz, Leyla Ünver, Ali Ekber Asker, Maltepe Müftüsü Mürsel Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, İlçe Spor Müdürlüğü yetkilileri, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. “Hep sevgi kazansın, paylaşmak çoğalmaktır, Ramazan’ın bereketini paylaşalım” mesajlarının ön plana çıkarıldığı ve büyük bir coşkunun gözlemlendiği etkinlikte, Türkiye Mevlütanlar Cemiyeti Üyesi Mustafa Ertürk hoca tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti verildi.

 

maltepe-belediyesi-ramazani-karsilama-2

 

 

SEMA GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

 

Mevleviliğin kurucusu Mevlana Celâleddin-i Rûmî’nin hayatının anlatıldığı ve vasiyetinin okunduğu barkovizyon gösterisi sonrası; Hilal Mevlevi Sema Grubu’nun gerçekleştirmiş olduğu ve 150 semazenin ışık gösterileriyle havai fişekler altında sema döndüğü etkinlikte, sema ve ilahiler katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

 

“RAMAZAN’I İLK BİZ KARŞILIYORUZ”

 

“Bu akşam Maltepeli bir ilki yaşıyor. Türkiye’de herkesten önce Ramazan’a hoş geldin diyoruz” diyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, şunları söyledi:

“150 semazenimiz ellerini arşa kaldırarak, Tanrı’ya sizlerle beraber dua eyleyecek. Her şey sevgiyle doğar, sevgiyle büyür, sevgiyle gelişir. Biz de kutlu Ramazan ayını sevgi mesajıyla karşılamak istedik. Dünya hızla değişiyor. O kadar hızlı bir değişim yaşıyoruz ki insanoğlu yaşamın hızına yetişmekte zorlanıyor. Ancak yaşam değişirken, ülke sınırları değişirken, emperyalist güçler kutuplaşmaları körüklerken insanoğlunun dostluğa, barışa ve sevgiye olan özlem değerleri asla değişmiyor. Yüce dinimizin insanoğlunun yaşamına getirdiği merhamet, sevgi ve paylaşım değerleri her zaman canlılığını koruyor. Dinimiz insanoğlunun sadece akıldan değil aynı zamanda gönülden ibaret olduğunu yüce ilkeleriyle ifade ediyor. Ramazan ayı Yüce Rabbimizin nimetlerini fark etmeyi bu farkındalıkla ona şükretmeyi öğreten zaman dilimidir.”

 

“FAKİRLE ZENGİN BULUŞUYOR”

 

Ramazan’ın sabır, empati yeteneği kazanmak, açların halini anlamak, barış, dostluk, hoşgörü kültürü geliştirmek için bir fırsat olduğunu belirten Başkan Ali Kılıç, “Ramazan, fakirle zenginin buluştuğu sofraları kuruyor. Büyük düşünür, sevgi ve gönül insanı Mevlana ‘Yaşadığını dünyaya bak; Yüce Allah hangi eserini sevginin kucağında büyütmemiş ki’ diyor. Yani Ramazan’da Anadolu hümanizminin temel taşları olan Mevlana’yı, Yunus’u ve Hacı Bektaşı Veli’yi bir kez daha yaşıyor ve yaşatıyoruz” dedi. Belediyenin Ramazan boyunca yapacağı faaliyetler hakkında da vatandaşa bilgi veren Ali Kılıç, konuşmasını bitirdikten sonra mikrofonu, belediyeye danışman olarak gelen Münih’in eski Belediye Başkanı Christian Ude’ye verdi.

 

UDE: “BURADA OLMANIN ONURUNU YAŞIYORUM”

 

Christian Ude konuşmasında, “Sevgili Maltepeliler, şunu belirtmek isterim ki Ramazan’dan bir gün önce böylesi bir etkinlikte sizleri selamlamanın onurunu yaşıyorum. 20 yıl boyunca hizmet ettiğim ve 20’ye yakın etnik kökenin kendine yer bulduğu Münih’te, her zaman Müslümanların yanında oldum. Bir şeyi daha belirtmek isterim ki Türk kökenli Müslümanların ekonomimize yaptığı katkıları hep paylaştım. Dileğim şudur, Ramazan’ın içeriğini oluşturan hoşgörünün, etnik kökenlerin yoğun olarak yaşadığı metropollerde de altyapısını kurması ve kendisini hissettirmesi. Bugün Maltepe’de bir kilisemizi ve cemevini ziyaret ettim. Dinlerle her zaman bir arada ve diyalog içinde olacağız. Bu duygularla Ramazanın huzur, dostluk ve kardeşlik içerisinde geçmesini temenni ederim” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan, etkinliğe katılamayan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ve AKP Yozgat Milletvekili Opr. Dr. Ertuğrul Soysal da bir mesaj göndererek, tüm Maltepelilerin Ramazan’ı coşku, huzur ve mutluluk içerisinde geçirmesini diledi.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]