SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Yazıcı; Tuzla’da Ramazan’ın Bereketini Birlikte Paylaşıyoruz

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ramazan ayı mesajında “Yapmış olduğumuz bütün hizmetlerin, hayır hasenatın dozunu Ramazan’da biraz daha artırarak fakirin, fukaranın, yetimin, engellinin, yaşlının, kimsesizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Tuzla Belediyesi, mübarek Ramazan ayının coşkusunu ilçe halkıyla birlikte yaşıyor. Tuzla Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da mahallelerde iftar sofrası kuracak, iftarın ardından sahildeki tören alanında da Ramazan Etkinlikleri düzenleyecek.

 

Ramazan’da Dayanışmamız Daha da Artacak
Tuzla Belediyesi’nin vatandaşlarla Ramazan’ın manevi iklimini yaşamaya hazır olduğunu belirten Başkan Yazıcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ramazan ayının ülkemiz için, Tuzla için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah Rabbim, Ramazan ayının rahmetinden ve bereketinden faydalanılmasını bizlere de nasip eder.  Günün 24 saati ile 30 gün süren bu manevi iklimde farklı aktivitelerle, manevi hazları ortaya koyacak olan niyazlarıyla, ibadetleriyle, hayır ve hasenatın çok yüksek olduğu mübarek aya gireceğiz. Belediye olarak vatandaşlarımızla 11 ayda neleri yaşamışsak Ramazan-ı Şerif’te de bu manevi iklimi vatandaşlarımızla yaşayabilmeyi amaçlıyoruz. Yapmış olduğumuz bütün hizmetlerin, hayır hasenatın dozunu Ramazan’da biraz daha artırarak fakirin, fukaranın, yetimin, engellinin, yaşlının, kimsesizin yanında olmaya devam edeceğiz.

 
Sosyal açıdan dezavantajlı bütün toplumsal kesimlere yardımlarımız 12 ay devam ediyor ama Ramazan’da bu dayanışma daha da artacak. İftarları ve sahurları beraber paylaşmayı, toplumumuzun her kesimini iftar ve sahur sofralarında buluşturmayı, kardeşlik duygularını, aynı sofrayı paylaşmış olmanın manevi iklimini yaşatmak istiyoruz. Bir ağabeyimizden “Aynı anneden süt emen kardeşlerin değil de aynı sofrada aynı ekmeği paylaşanların kardeş olduğunu” ifade ettiğini duymuştum. Dolayısıyla aynı sofrayı paylaşırsak kardeşliğimiz, birlik ve beraberlik duygularımızın artacağına ve pekişeceğine inanıyoruz. O yüzden sokak iftarlarını bütün mahallelerde bütün sivil toplum kuruluşlarını kapsayacak şekilde artırarak devam edeceğiz inşallah. Tuzla’da Ramazan’ın bereketini birlikte paylaşıyoruz.”

 
Bütün İmkanlarımızı Seferber Edeceğiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı’nın bu dönemde yardımlarını arttırarak sürdüreceğini söyledi. Başkan Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşısı zaten çok büyük bir spektrumda çalışıyor. İhtiyacı olan her ailenin giyimden, kuşamdan, eşyadan, yiyecekten, gıdadan, engelli aracından, sağlıkla ilgili gerekirse doktorun yazmış olduğu bir sağlık cihazına kadar, bir yerden bir yere transferinden hastalığının tedavi edilmesi ve bakımı da dahil her şeyi ile ilgilendiğimiz geniş bir spektrumda çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yokluk çekmemesi için daha çok ihtiyaç doğrultusunda, gıda ve yiyecek konusunda yardımlarımıza arttırarak devam edeceğiz. Biz vatandaşlarımızın o manevi hazzını daha fazla arttırmak istiyoruz. En azından sofraları daha zenginleştirmeye, kimsenin aç sahur yapmamasına veya iftarda da kıt kanaat yapmaması için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz.

 

 
Hatta biz her mahallede sokak iftarları düzenlerken aynı zamanda çalışma arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz, belediyedeki bütün müdürlerimiz ve siyasi partimizle bütün fakir evlerinde, fakir fukaranın, yetimin sofrasını da yalnız bırakmamaya çalışacağız. Gönül sofralarında arkadaşlarımızla birlikte olacağız.” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediyesi’nin Ramazan programları hakkında ayrıntılı bilgi www.tuzla.bel.tr, www.tuzlakultursanat.org web sayfalarından ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]