Hızlı Tren Pendik’te

Yayın: 12:27 - 03.07.2014
Güncelleme: 12:27 - 03.07.2014

İstanbul Ankara arasında çalışacak olan Yüksek Hızlı Tren, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılıyor. Hızlı tren, Pendiklilere hayırlı olsun.

 

İstanbul Ankara arasındaki 6 saatlik otobüs yolculuğunu çok, 270 liralara varan uçağı pahalı buluyorsanız?  3,5 saatlik yol ve 60 liralık bilet ile Yüksek Hızlı Tren hizmetinizde.

 

Otobüs fiyatında bilet, uçak hızında sürat ev konforunda seyahat sunan hızlı tren,. Dünya kenti İstanbul ile Ankara’yı bir birinin ilçesi mesafesine getirip, her iki kente de önemli bir ivme kazandıracak. İç ve dış turizm hareketlenecek. En büyük hareketse öğrenci camiasında olacak. Sağlık ve turizm bu işten önemli bir kar elde edecek.

 

Ankara’da oturup, İstanbul’da, İstanbul’da oturup, Ankara’da bir üniversiteyi yazmak isteyen öğrenciler bu illeri rahatlıkla yazabilecek.

 

Pendikli öğrenciler; Kocaali, Bilecik, Eskişehir ve Ankara’daki her hangi bir üniversiteye İstanbul’daki bir üniversiteye gider gibi gidecek. Sabah 7’de trene binip okula giden öğrenci, akşam 8’de evinde olacak.

İş adamları, işlerini daha kolay ve daha süratli bir şekilde takip ederek zamandan kazanırken çalışan kesim, nerede ikamet ederse etsin Ankara veya İstanbul’un herhangi bir yerinde çalışma imkânı bulacak.

İstanbul’a gelen turistler, hızlı tren ile günü birlik Ankara’ya, Ankara’dakiler İstanbul’a gelecek. 30 Ağustos Zafer Bayramını Ankara’da izlemek isteyen İstanbullu, 10 Kasımda Anıtkabir’de Atatürk’e saygısını sunup aynı gün geri dönecek

 

Mesela ben Pendik’ten trene binip; sınıf arkadaşlarımdan Bilecik’te ikamet eden Merhum Skoda Niyazi Kazancı’nın yetimlerini, Adapazarı’nda baharatçılık yapan Abdullah Soycan’ı ve Ankara’da öğretmen olarak çalışan Nebahat Baran’ı bir gün içersinde ziyaret Pendik’e geri döneceğim.

 

Eskişehir’de Porsuk çayı kıyısında sabah kahvaltısı yapan Pendikli Fatoş Elvan Hanım; aynı gün Ankara’da öğlen yemeği yiyip, akşam Çamlıca tepesinde İstanbul boğazını seyrederken çayını yudumlayabilecek.

Pendik’i İstanbul’un kapısı yapan hızlı tren, İstanbul’dan Ankara’ya gidenler ile Ankara’dan İstanbul’a gelenlerle dolup taşarken; Pendik’in eğlence, dinlenme ve alış veriş mekânlarında vakit geçirip Pendik ekonomisine can katacaklar.

 

Pendik’te Otel, sağlık, giyim, gıda, lokanta, eğlence gibi onlarca sektör tavan yapacak. Arsa fiyatları ikiye üçe katlanırken, daireler değerlenecek. Ev kiraları ile çarşı pazar zam görecek. Parası ve pulu olanın kesesinin dolup taşacağı Pendik’te tek olumsuzluk alt gelir gurupları ve trafik sıkışıklığında yaşanacak.

 

Pendik Ankara arasını 3,5 saate indiren Yüksek Hızlı Tren hattı Pendik başta olmak üzere İstanbul ve Ankara’ya hayırlı olsun diyor. Başbakan Erdoğan’a, Ulaştırma Bakanlığına, Devlet Demiryolları mensuplarına, inşatta çalışan işçi ve mühendislere ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’e katkılarından dolayı teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Mustafa Telli
Exit mobile version