SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Aile okulları geliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Marmara Eğitim Kurumları ve Maltepe Üniversitesi yöneticilerini kabul etti. Kılıç, “Ülkemizde olduğu gibi Maltepe’de de erken yaşta evlilikler ve kadınlarımızın eğitilmesi konusunda çalışmalarımız olacak. Avrupa’da olduğu gibi Maltepe’de de bir aile okulu kurmak istiyoruz” dedi.

Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi Müdürü Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Maltepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Betül Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Marmara Eğitim Kurumları Vakfı Müdürü ve Mütevelli Heyeti üyesi Melike Oğuzhan, Maltepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmetler öğretim üyesi Neşe Taşkın, Marmara Koleji Müdürü Mehmet Altan ve Halkla İlişkiler Müdürü Sevilay Nazilli’nin katıldığı görüşmede, uyuşturucuyla mücadeleden evlilik öncesi eğitime; kültürel etkinliklerden aile içi şiddete; okuma-yazma seferberliğinden insan hakları ve engelli vatandaşlarımızın sorunlarına kadar bir dizi sorun ele alındı.

 

Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Ali Kılıç, “Benim siz değerli hocalarımın ayağına gelmem gerekirdi, ancak yoğunluktan fırsat bulamıyoruz. Ancak ilk fırsatta sizi yerinizde ziyaret edip, gönül kapılarınızı açmak istiyorum. Önemli olan proje yapmak değil, projeden istenilen sonucu almak” dedi.

“FİKRET OTYAM MÜZESİ KURACAĞIZ”

Üniversiteyle yapılacak ortak projelerini önemine de dikkat çeken Kılıç, “Ortak projelere imza atabiliriz, ben sizlere danışmak istiyorum. Bu toplantı oldukça verimli oldu. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, insan hakları konusunda çekmiş olduğunuz filmleri gösterebilirsiniz. Biz sanata her zaman destek veriyoruz. Gülsuyu’nda çekimleri devam eden Toz Bezi filmine destek verdik ve bu filmimiz Berlin Film Festivali’nde gösterilecek. Öte yandan Fikret Otyam Müzesi kurmayı düşünüyoruz. Ayrıca belediye bünyesinde bir Radyo-TV Merkezi oluşturacağız” şeklinde konuştu.

“UYUŞTURUCUYLA ETKİN MÜCADE”

Okul öncesi eğitim, madde-uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ve evlilik öncesi eğitim konusunda da fikir alışverişinde bulunulan görüşmede Kılıç, sorunların çözümünde ortak akla işaret ederek şunları söyledi: “Uyuşturucuyla mücadelede etkin birimler kuracağız. Şu an tartışıyoruz, hemen faaliyete geçmek yerine, danışarak daha sağlıklı çözümler üretmek istiyoruz. İçinde sağlık hizmeti veren birimlerin, kreşlerin, uyuşturucu merkezlerinin yer alacağı semt ya da mahalle konakları kurarak bu sorunlarla mücadele etmek istiyoruz.”

ENGELLİLER İÇİN KONAKLAMA MERKEZİ

Maltepe’de resmi olarak 9 bin, gayriresmî 15-16 bin, aileleri de katarsak 50 bin vatandaşımızın engellerle mücadele ettiğinin altını çizen Kılıç, şöyle devam etti:

“Çöp toplayan çocuklar sorunu var, engelli vatandaşlarımızın sorunu var. Avrupa Birliği projesi kapsamında ‘Üreten Engelliler Merkezi’ kuruyoruz. Burada engelli vatandaşlarımız konaklayacak, üretecek, üretiminden gelir elde edecek. Aynı zamanda burada bakım ünitesi de yer alacak. Öte yandan ciddi bir çalışma içerisine girdik. Yoksulluk sınırında yaşayan ailelerimize 600 TL yardımda bulunacağız. Bunun için üç bankamızla anlaştık. Özel bilgileri de içeren kartlar verilecek. Uzman bir ekibimiz de ailelerin evine giderek demografik kriterlerini ortaya çıkaracak. Böylece haksız maaş alımlarının önüne geçeceğimiz gibi Maltepe’nin de bir fotoğrafını çekme imkanı bulacağız.”

AİLE OKULLARI GELİYOR

“Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ikinci el giysi ve eşyaların toplandığı bir depo kurarak buradan dağıtım yapmayı düşünüyoruz” diyen Kılıç, “Ülkemizde olduğu gibi Maltepe’de de erken yaşta evlilikler ve kadınlarımızın eğitilmesi konusunda çalışmalarımız olacak. Avrupa’da olduğu gibi Maltepe’de de bir aile okulu kurmak istiyoruz. Yeni doğan bebeklere belediye başkanı olarak mektup ve çiçek gönderiyorum. Eşleri bana dönüyor, sizin çiçeğiniz eşiminkinden daha anlamlı diye. Aynı zamanda 2 uzman psikologumuz  da, ailelerimize eğitim verecek. Aile içi şiddetin de bu şekilde önüne geçmek istiyoruz.”

KILIÇ’A HİTİT DÖNEMİNE AİT TABLET HEDİYE EDİLDİ

Görüşme sonrasında Kılıç’a, Maltepe Üniversitesi Seramik Atölyesi tarafından yapılan Hitit dönemine ait bir tablet ve üniversitenin insan hakları alanında yapılan çalışmaları içeren bir broşür takdim edildi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]