SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yazıcı: “Şifa’nın Dertlerine Şifa Olacağız”

Yayınlanma:
ABONE OL


Tuzla Belediyesi 2. ‘Halk Meclisi’ Toplantısı Şifa’da Yapıldı

Yazıcı: Şifa’nın Dertlerine Şifa Olacağız

Yazıcı: Yıkmaya Değil, Yapmaya Niyetliyiz

Yazıcı: Uzanmamış El Bırakmayacağız

Tuzla Belediyesi’nce düzenlenen ‘Halk Meclisi’ toplantılarının ikincisi, Şifa Mahallesi’nde yapıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte, Şifa Mahallesi sakinlerinin sorunlarını, görüş ve isteklerini dinledi. Sorunların en kısa sürede çözülmesi için kararlı bir irade ortaya koyup, samimiyetle çaba göstereceklerini söyleyen Başkan Yazıcı, Şifa Mahallesi’ne yönelik yeni yatırım alanları ve uygulanacak yeni projelerle ilgili detaylı bilgiler de aktardı.

“Sağlık Merkezi Kapatılacak!”Diyorlardı! Seçimlerden önce Şifa Mahallesi’ndeki Sağlık Merkezi’nin açılışında, ‘Bu seçim yatırımı, seçimden sonra kapatılacak!’ denildi. Oysa sağlık merkezini Sağlık Bakanı bile yıkamaz. Üstelik biz sağlık, eğitim ve ulaşıma çok büyük önem veriyoruz. İnşallah bu bölgedeki sağlık hizmetlerinin çoğaltılmasıyla ilgili girişimlerimiz sürüyor ve sürecek. Mesela Tuzla’da 112 Acil Ambulans hizmetlerinin aksamaması için belediye olarak şoför desteği bile sağlıyoruz.

Yıkmaya Değil,Yapmaya Niyetliyiz:

Bizim yıkmaya değil, yapmaya niyetimiz var. Bizim, vatandaşımızın gönlünü kazanmak gibi bir derdimiz var. Biz insanların ev-bark sahibi olmasını istiyoruz. Biz, fakir-fukaranın, yetim-gurebanın yanında olan, gönlünde olan, onları düşünen bir Başbakan’ın gönderdiği kişileriz. Mülkiyet haklarına saygı gösteriyoruz. Çünkü mülkiyet hakkı kutsaldır. İmar ve mülkiyet konularında seçimlerden önce popülizm yapmadık, samimi ve gerçekçi davrandık. Seçimden sonra da, tüm söylediklerimizin arkasındayız. Artık Şifa Mahallesi’ndeki tüm yapıların imarlı-ruhsatlı olması, değer kazanması için çalışıyoruz. Bize oy verenlerin de vermeyenlerin de, bizim gibi düşünmeyenlerin de hak ve hukuklarını koruyacağız. Gerek Mimar Sinan ve Şifa’da, gerekse Tuzla’nın diğer mahallelerinde, mülkiyet konusuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor ve vatandaşlarımız aşamalı olarak tapularına kavuşuyor.

Banka Ve Alışveriş Merkezi Olacak:

Özellikle emekli vatandaşlarımızın maaşlarını daha rahat, daha kolay çekebilmeleri için, banka ihtiyacı konusunda özel ve devlet bankalarıyla görüştük. İlk etapta öncelikle para çekme makinası (ATM) yerleştirilmesini sağlamak daha sonra da banka şubesi açtırmak için çalışıyoruz. Hem bankaların güvenlik problemini çözmek hem de bölgenin alışveriş potansiyelini artırmak ve ticareti hayatını canlandırmak için ayrıca Şifa Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi’nin ortasında, yeni bir ticaret-alışveriş merkezi açılması için uğraşıyoruz. Şifa ve Mimar Sinan Mahalleleri’nden gerek Tuzla sahiline, gerekse Bostancı-Kadıköy güzergahına kadar tek araç ile toplu taşıma hizmeti sunulması konusunda da İETT ile görüşmelerimiz sürüyor.

Sahillerimizi Halka Açıyoruz:

Sahil düzenlemesine başladık. Başkan yardımcılarım ve müdürlerim bu konuda çalışıyorlar. Mevcut sahilimizin en az üç misli kadar bir alanı, villaların tel örgülerle kapattığı, kendi özel mülkleri gibi kullandıkları yerleri yıktık. Önümüzdeki yaz aylarında ya da birkaç ay sonra sahilin yeni çevre düzenlemesi tamamlandığında, mevcut sahilin en az iki üç misli büyüklüğünde bir sahil ortaya çıkacak. Böylece 25 kilometreye kadar uzayan bir sahil bandına kavuşacağız.

Nikah Sarayı Ve Sosyal Tesis Müjdesi:

Şifa Mahallesi, Mimar Sinan ya da Orhanlı’daki vatandaşlarımızın da en azından bir çay içmek sahillerimizden faydalanmasını sağlayacağımıza, kanunların sizlere verdiği sahilleri kimseye bırakmayacağımıza söz vermiştik. Bunu da yaptık. Sizin adınıza yaptığımız bu çalışmanın da sonuna kadar arkasında olacağız. Biz vatandaşın kullanım hakkına sahip olduğu yerlerdeki işgalleri kaldırmakla mükellefiz. Tuzla’da sizleri ağırlayacağımız bir sosyal tesisimiz yoktu. İnşallah iki ay içerisinde hizmete girecek olan bir sosyal tesisimizi, Nikah Sarayı’yla birlikte sizlerin hizmetine sokacağız. Aydınlı’daki 110 dönümlük Kent Parkı’nı da 2011 seçimlerinden önce tamamlayacağız. Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Hal Projesi’ni de hayata geçireceğiz. Bu projeyle ilçede 15-20 bin insanımıza iş imkanı doğacak.

Gönül Elleri Çarsısı Kuruyoruz:

Tuzla’da gerçek ihtiyaç sahiplerinin faydalanması için ‘Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ kuruyoruz. Erzak, gıda ve giyecek yardımlarıyla kimsesiz, yoksul vatandaşlarımızın yüzünü güldüreceğiz. Özellikle Tuzlalı hanımlardan, gerek ihtiyaç sahiplerinin tespit edilmesinde gerekse ihtiyaç fazlası malzemelerin sağlanması konusunda,  Gönül Elleri Çarşısı projemize el koymalarınıbekliyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta hizmete açacağız. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Fonu’yla koordineli çalışarak, bu projeyle, bütün fakir-fukaranın yanında olacağız. Tuzla’nın her sokağında, aç kalan, soğukta yatan, ama bir el uzanmamış olan insanların aç yatmamasını sağlayacağız.

Koku Sorunuyla İlgili Eleştirileri Hak Etmiyoruz:

Şifa ve Mimar Sinan mahallelerinin en önemli sorunlarından birisi de ‘koku’ meselesiydi. Aslında tüm Tuzla’nın bir koku sorunu var. Ben de bu kokunun mağdurlarından biriyim. Gerek arıtma tesisi, gerekse deri, kimya ve ilaç sanayi firmalarının bölgemizde bulunması ya da Tuzla’ya yakın olması koku terörünü ortaya çıkardı. Özellikle KİPTAŞ konutlarında yaşayan insanlarımızın bu konuda çok mağdur olduklarını biliyoruz. Sağlık Bakanlığı, Çayırova Belediyesi ve diğer ilgililerle görüşmelerimiz sürüyor. Bu koku sorununu çok ciddiye alıyoruz. Ancak koku sorunuyla ilgili bazen haksız eleştirilerle de karşı karşıya kalıyoruz. Bu eleştirileri de hak etmiyoruz. Çünkü muhtarlarımızla işbirliği halindeyiz ve koku problemini bir an önce çözmek için yoğun çaba harcıyoruz.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]