SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Basın İş Sendika’sından CHP’li Belediye Başkanına Kınama!

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP’li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün geçtiğimiz günlerde yerel basına yönelik sarf ettiği hakaretlere tepkiler sürüyor. Değişik gazetelerden gazeteciler, köşe yazılarında konuyu kaleme alırken, bu gün de Basın-İş kolunda örgütlü DİSK’e bağlı Basın-İş Sendikası bir açıklama yayımladı.

İşte o açıklama

DİSK BASIN – İŞ

TÜRKİYE BASIN SANAYİİ İŞÇİLERİ SENDİKASI

Kartal’da yerel basına tehdit

Merkezi hükümet ulusal ve uluslararası basınla uğraşırken yerel yönetimler de yerel basına ayar verme çabasındalar. Ak Parti’li Bolu belediye başkanı seçim sonrası üç yerel gazeteyi kapatırken, CHP’li Kartal Belediye Başkanı da gazetecilere hakaret etti.

kartal-belediyesi-chp

İstanbul’un Kartal ilçesinde yerel basında çalışan bir grup yaptıkları basın açıklaması ile Belediye Başkanı Altınok Öz, Belediye hakkında Soma Holding’den para aldığını soran gazeteciye kahvaltılı basın toplantısında hakaret ettiğini ifade ettiler.

Açıklamaya göre, İlk Haber gazetesi çalışanlarından Arslan Ariç, Kartal Belediyesi’nin Soma Holding’den para alıp almadığını Belediye Başkanı Altınok Öz’e faks ve e-posta yoluyla sordu. Ariç, sorunun sonuna haberi kısa içinde yayımlayacaklarını belirterek “kısa sürede cevaplanmasını rica ederim” diye ekledi.

Açıklamada yaşananlar “Ertesi sabah gazetecilerle kahvaltılı bir basın toplantısı gerçekleştiren Belediye Başkanı Altınok Öz Ariç’in ismini kastetmeden ‘İlgili şahıs, mail atarak soruyor‘şu konuda bilgi verilmesini rica ederim’ sen kimsin dangalak rica ediyorsun, haddini bil. Ya adam gibi gazetecilik yapacak, ya da kim veriyorsa parayı, ona köpeklik yapacak’ dedi” sözleri ile anlatıldı.

DİSK Basın-İş olarak, yerel yayın yapan gazetelerin ve gazetecilerin üzerindeki iktidar baskısını kınıyoruz. Gazetecilerin halka sağlıklı bilgi ulaştırabilmesi için üzerlerindeki iktidar baskının son bulması gerektiğini söylüyoruz. Yerelde çalışan gazetecilerin üzerlerindeki bu baskıyı kırmalarının yolunun örgütlenmekten ve sendikalı olmaktan geçtiğini bir kez daha hatırlatarak tüm yerel gaztelerde çalışanları DİSK Basın-İş’te örgütlenmeye çağırıyoruz.

İlgili Haberler

Dubai’ye seyahat etmeyi mi planlıyorsunuz? Dubai vizesi alma hakkında daha fazla bilgi edinin

  İçindekiler: Gökdelenler ve Çölün Buluştuğu Şehir: Dubai 1 Dubai Tanıtımı 1 Dubai Seyahati 1 Dubai Vizesi Başvuru Şartları ve Belgeleri 2 Dubai Vizesi için Gerekli Belgeler:. 2 Dubai Vizesi için Pasaport ve Diğer Gereklilikler:. 2 Dubai Vize Türleri:. 3 Dubai Vizesi Başvuru Prosedürü:. 3 Dubai Vizesi Başvuru Ücreti 2024:. 3 Dubai Vizesi Kaç Günde […]

Umre Vize ve Ücretleri Hakkında ve Ek Hizmetler

Umre Vizesi: İçindekiler Umre İbadeti Hakkında Merak Edilenler. 1 Suudi Arabistan Umre Vizesi Başvuru Süreci ve Gerekli Belgeler. 1 Suudi Arabistan Umre Vizesi Türleri 1 Suudi Arabistan Vizesi Almak İsteyenler İçin İzlenmesi Gereken Adımlar. 2 Suudi Arabistan Umre Vizesi Başvurusu İçin Gereken Belgeler. 2 Suudi Arabistan Umre Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler. 3 Türkiye’den Umre Başvurusu. […]

Genel
11 Mayıs 2024
Ankara Valiliği ve Meteoroloji peş peşe uyardı! Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji ve Ankara valiliği peş peşe uyarı yayınladı. Başkentte bugün akşam saatlerinde kuvvetli yağış etkili olacak. Gök gürültülü sağanak yağış sırasında tedbirli ve dikkatli olunması istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün öğle saatlerinden itibaren Ankara ve çevresinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Ankara valiliği de bir açıklama yaparak […]

Genel
11 Mayıs 2024
29 il için teyakkuza geçildi! Sağanak yağışlar geri dönüyor hem de çok kuvvetli

Meteoroloji 11 Mayıs 2024 hava durumu tahminleri açıklandı. 29 il için alarm verildi. Belediye ekipleri de teyakkuza geçti. O illerde çok kuvvetli sağanak yağış görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahminleri yayınlandı. Bugün yurt genelinde kuvvetli sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Balkanlar’dan gelen yeni yağışlı hava sistemi yurda tam olarak giriş yaptı. Batı kesimlerden […]