SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

2014’ün İlk 6 aylık Döneminde İstihdamın Lokomotifi Tekstil Sektörü Oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre Haziran ayında yeni iş ilanı sayısı 2013’ün aynı ayına göre %12 arttı. Toplam 14 bin 881 yeni iş ilanı yayınlanırken; yaklaşık 46 bin kişiye yeni iş imkanı doğdu. 2014’ün ilk 6 ayındaki verilere göre bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Sağlık, Üretim ve Turizm sektörlerindeki yükseliş dikkat çekti.

 
Veritabanındaki 19.5 milyon özgeçmiş ve 53 bine yakın üye işvereniyle 15 yıldır Türkiye’nin istihdam alanında nabzını tutan Kariyer.net, Haziran ayı verilerini açıkladı. Kariyer.net istihdam endeksi verilerinde göre Haziran ayında yeni iş ilanları sayısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %12 oranında artış yaşandı. Endeks verilerine göre Haziran ayında toplam 56 bin 430 iş ilanı yayınlandı. Yaklaşık 46 bin kişiye yeni iş fırsatı doğdu.

 

 

Tüm lokomotif sektörlerde artış

Haziran ayındaki genel artış, birebir sektörlere de yansıdı. Lokomotif sektörler istihdam fırsatlarını önemli ölçüde artırırken istihdamda başı çeken ilk üç sektör başvuru yapılan ilan sayılarına göre Tekstil, Yapı ve Üretim olarak sıralandı. Tekstil’de bir önceki yıla göre %14 artışla 7050 iş ilanı yayınlandı.

 

Diğer sektörler ise başvuru yapılan ilan sayılarına göre şöyle sıralandı: 6278 ilan ile Yapı, 4812 ilan ile Üretim, 4781 ilan ile Sağlık, 4627 ilan ile Bilişim, 4297 ilan ile Hizmet, 3880 ilan ile Turizm, 3736 ilan ile Ticaret ve 3321 ilan ile Otomotiv. İlan sayısındaki %27 artışla Otomotiv ve Üretim ve %23 artışla Ticaret sektörleri kendi rekorlarını kırarak en yüksek seviyeye ulaştı.

 

 

2014’ün ilk 6 ayında istihdamın lokomotifi Tekstil sektörü oldu

2014’ün geride bıraktığımız ilk 6 ayında en çok istihdam yaratılan sektör Tekstil oldu. Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre 2014 yılının ilk 6 ayında başvuru yapılan iş ilanları sayısında bir önceki yıla kıyasla Sağlık’ta %25, Üretim ve Turizm’de %20, Ticaret’te ise %17 oranında yaşanan artışlar dikkat çekti.

 

En çok başvuru yapılan ilan sayılarına göre diğer sektörlerdeki artış oranları ise şöyle sıralandı: %14 ile Tekstil, %13 ile Hizmet ve Otomotiv, %14 ile ise Finans. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, 2014’ün ilk 6 ayının istihdam anlamında yükselen bir görünüm sergilediğini belirtti. Azoz, “2014’te de istihdamda artışın sürdüğünü, özellikle lokomotif sektörlerde önemli artışların meydana geldiğini görüyoruz. Diğer yandan son dönemlerde yükselen bir grafik sergileyen Ticaret sektörü artan ilan sayılarıyla lokomotif sektörler arasında girecek gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.

 

 

En fazla satış temsilcisi arandı

Haziran ayında en çok iş ilanı yayınlanan pozisyonlar şu şekilde sıralandı: Satış temsilcisi 8077, mühendis 5659, muhasebe elemanı 2484, teknisyen 1089, tekniker 1036, satış müdürü 980. Bir önceki yılın aynı ayına göre %21 oranında artış gösteren muhasebe elemanı pozisyonu ve teknisyen ilanları dikkat çekti.

 

Anadolu’da yeni yatırımlar ile istihdam da arttı

Yatırımcıların rotalarını Anadolu’ya çevirmesi, Anadolu kentlerindeki istihdamı olumlu yönde etkiledi. Endeks verilerine göre başvuru yapılan iş ilanları sayılarında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre en çok artış yaşanan iller sıralamasında Artvin ilk sırada yer aldı. Artvin’i sırasıyla Isparta, Siirt, Kırşehir, Ordu, Edirne, Yalova, Kırklareli ve Bolu takip etti.

İlgili Haberler

Ekonomi
29 Mart 2024
DEV İNDİRİMLER 2 Nisan’a kadar ŞOK marketlerde! Un, tuvalet kağıdı, bayramlık ihtiyaçlar

30 Mart – 2 Nisan ŞOK aktüel katalog indirimleri yayımlandı. İndirimli listede herkesin ihtiyaçları için en uygun ürünler 2 Nisan 2024’e kadar satışta. Un, tuvalet kağıdı ve bayramlık ihtiyaçlarda dev indirimlerden yararlanmak için son tarih 2 Nisan. İşte 30 Mart – 2 Nisan 2024 ŞOK aktüel katalog indirimli listesi… ŞOK aktüel katalog indirimli listesinde yok […]

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Ekonomi
29 Mart 2024
Dev bankadan rekor jest! Güncel promosyonu duyan emekli akın etti!

Dev banka Emekli Sandığı ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verdiği promosyonda rekor bir jest yaptı. Milyonlarca emekliye kapılarını açan banka güncel emekli promosyonu ile akına uğradı. İşte 2024’ün rekor promosyon güncellemesine dair detaylar… 4A, 4B ve 4C’li emekliler için 2024 yılında çeşitli noktalarda iyileştirilmeler yapılmaya çalışılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan emekliler için […]

Ekonomi
29 Mart 2024
SGK uzmanı açıkladı: Prim eksiği olan bu yöntemle SGK’ya başvuracak!

SGK (Sosyal Güvenlik Uzmanı) prim eksiği olan vatandaşlar için açıklamada bulundu. Emeklilik bekleyen vatandaşların prim eksiği olması durumunda yapacaklarını tek tek açıkladı. İşte prim eksiği olan vatandaşların yapması gerekenler… Çalışanların kurduğu emeklilik hayalinde prim eksiğine takılması can sıkıcı bir durum olabiliyor. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesinden sonra milyonlarca vatandaşın yüzü güldü. Birçoğu çalışma hayatlarını sonlandırarak […]