SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Derya Can’dan Yeni Dünya Rekoru

Yayınlanma:
ABONE OL

Serbest dalış dünya rekortmeni Derya Can, 20-22 Temmuz tarihleri arasında Kaş Antalya’da gerçekleştireceği rekor denemesine hazırlanıyor. Arnica sponsorluğunda çalışmalarını yürüten Derya Can iki disiplinde kendi rekorunu bir disiplinde ise İtalyan’lara ait rekoru kırmayı hedefliyor.

 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Spor Kulübü SAS-Sualtı Sporları üyesi milli sporcu Derya Can, Antalya’nın Kaş ilçesinde yeni dünya rekoru dalış denemeleri için dalış çalışmalarına başladı. Derya Can 20-21-22 Temmuzgünlerinde yeni dünya rekorları için dalış yapacak.

 

 

Rekor denemesi çalışmalarını yürüten Derya Can, “2013 Ekim ayında üst üste kırdığım dünya rekorları beni çok mutlu etmişti. Şimdi ise yine kendi rekorlarımı kırmaya hazırlanıyorum. İlk disiplindeki 2 rekor denememi Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerine ve 11 Mayıs 2014’de çok erken yaşta aramızdan ayrılan doğa dostu ODTÜ SAS’ın kurucularından K. Gökhan TÜRE’yeadayacağım.

 

İkinci disiplindeki rekor denememde ise nefesimi aynı heyecanı paylaşacağım Cem Esmeray için tutacağım.Bu rekorlar, Türkiye’nin tanıtımına yapacağı katkı açısından benim için çok önemli. Bundan dolayı rekorun Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kullanılmasını arzu ediyorum.” dedi.

Derya Can’ın önceki rekorları…

2013 serbest dalış dünya şampiyonasında dünya ikinciliği bulunan milli sporcu geçen yıl Ekimayında 2 dünya rekoru daha kırdı. Derya Can 17 Ekim’de “değişken ağırlıklı, paletsiz derin dalışta”-71 metreye inerek dünya rekoru kırmıştı. Milli sporcu bu alandaki dünya rekorunu 1 dakika 56 saniyede kırmayı başardı.

 

 

Can 19 Ekim’de, “Paletsiz ip destekli” dalışında -71 metreye 1 dakika 12 saniyede ulaştı. Su altında 2 dakika 31 saniye kalan Can, daha önce denenmemiş olan bu alanda dünya rekorunun sahibi oldu.

 

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]