SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

29 Ağustos George Dalaras Açıkhava’da

Yayınlanma:
ABONE OL

Yunan müziğinin efsane ismi George Dalaras, 29 Ağustos’ta Pera Event’in organize ettiği Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde sevenleri ile buluşuyor.

 

Yunanistan’ın yetiştirdiği en büyük müzisyenlerden olan George Dalaras, 60’ların sonunda adım attığı müzik dünyasında uluslararası şöhrete kavuştu. Yunan halk müziği Rembetiko’nun en önemli temsilcisi olarak gösterilen sanatçının, 85’ten fazla solo albümünün yanı sıra, farklı müzisyenlerle ortak çalışmalarda bulunduğu 100’den fazla albümü bulunuyor.

 

Müziğe olan bu aşkı sayesinde her biri 200 binden fazla satan, albümleri ile defalarca Altın ve Gümüş Plak Ödülü’ne layık görülen Dalaras’ın müzik kariyerinde Asia Minor ve Rembetiko’nun 50 Yılı ile iki kilometre taşı bulunuyor.

 

 

Aralarında Al Di Meola, Paco de Lucia, Bruce Sprigsteen, Sting, Peter Gabriel, Goran Bregovic ve Haris Alexiou’nun da bulunduğu birçok önemli müzisyenle çalışma fırsatı bulan Dalaras, 15 milyonu geçen albüm satış rakamıyla da hala Yunanistan’ın en fazla albüm satan sanatçısı.

 

 

Rembetiko’nun yanı sıra, seslendirdiği İtalyanca ve İspanyolca şarkılarla Akdeniz’in sesi olan Dalaras; gitar, ud, buzuki gibi birçok telli enstrümanı da çalabiliyor.

 

Büyülü sesi ve telli enstrümanlara hakimiyeti ile modern Yunan müziğine de yenilikçi bir soluk getiren sanatçı, köklerine bağlı kalarak farklı kültürlere ait şarkıları da ustaca yorumluyor.

 

George Dalaras, 29 Ağustos’ta Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri çerçevesinde Türkiye’deki hayranlarınna büyüleyici bir performans sunmaya hazırlanıyor.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]