SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Maltepe ilk kreşine kavuşuyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Hedef her mahalleye 2 kreş

Çalışan anne ve babaların en büyük sıkıntısı olan kreş sıkıntısını çözmek için kolları sıvayan Maltepe Belediyesi, “Her mahalleye 2 kreş” projesi kapsamında ilk kreşini hizmete sokmaya hazırlanıyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Hiçbir anne, babanın gözü arkada kalmayacak. Çocuklarını gönül rahatlığıyla belediyemizin açtığı kreşlere teslim edebilecekler” dedi.

 

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın, göreve geldiği günden bu yana sürekli üzerinde durduğu projelerden biri daha hayat buldu. “Her mahalleye iki kreş” projesi kapsamında ilki Altayçeşme Mahallesi’nde yapılan ve cuma günü açılışı gerçekleştirilecek olan kreş, Maltepe Devlet Hastanesi karşısında bulunan 490 metrekare arsa üzerine yapıldı.

 

 

ÖNCELİK ÇALIŞAN ANNELERE

Altayçeşme’deki kreş, 210 metrekare okul kullanım alanı ve onu çevreleyen bahçeden oluşuyor. Kreşte, 3 sınıf, 1 yemekhane, 1 mutfak, 1 ofis, 5 kabinli çocuk tuvaleti ve 2 yetişkin tuvaleti bulunuyor. 24 ay ve 60 ay arası (2-5 yaş arası) çocukların alınacağı kreşte, anneleri çalışan çocuklar öncelikli olarak kabul edilecek.

 

3 sınıfta 10’ar kişilik gruplar dâhilinde eğitim alacak 2 yaşındaki çocuklara boyama dersleri verilecek ve oyun aktiviteleri yaptırılacak, 3 ila 4 yaş arasındaki çocuklaraysa müzik, beden eğitimi, resim, okuma-yazmaya başlangıç ve temel matematik dersleri verilecek.
MTEPE KRES01 (5)

 

KREŞTE YOK YOK

Dış cephe duvarları uzman pedagoglar eşliğinde denizaltı dünyasını tasvir eden resimlerle donatılan kreşte, 3 tane sınıf öğretmeni görev yapacak. Ayrıca kreşte, 3 yardımcı öğretmen, 4 hizmetli, 1 psikolog ve 1 hemşire de hazır bulundurulacak. Kreşin bahçesinde, basket potası, kale direği, 60 metrekare kauçuk kaplı oyun alanı, kum havuzu, ahşap park oyun alanı ve 3 müzik aleti de yer alıyor.

 

Öte yandan Bağlarbaşı ve Zümrütevler mahallelerinde de kreş yapımına başlandı. Bu mahallelerdeki kreşlerin de Eylül ayına kadar hizmete girmesi planlanıyor. 18 mahallesi bulunan ilçede belediyenin hedefi, kısa zaman aralıkları içerisinde 36 kreşi hizmete sokmak.

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]