SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Erdoğan ve Obama arasında kritik görüşme

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesinin ikinci ve son gününde ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.TSİ 17.05’te başlayan ve 18.30’da sona eren görüşmenin başında Erdoğan ve Obama açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Obama ile askeri, siyasi ve ekonomik birçok alanda görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade ederek, “Sayın Obama’yla NATO liderler zirvesinde bir araya gelmenin ve bölgemizde cereyan eden gelişmelerin değerlendirilmesi fırsatını bulduğum için çok memnunum.

 

 

Türkiye’yle Amerika arasında model ortaklık çerçevesinde devam eden bir hassas sürecimiz var. Birçok konularda birbirimize çok daha yakınlaştırıyor.
Bunların askeri plandaki en önemli çerçevesi NATO’dur. Siyasi noktadaki, ekonomik, kültürel noktadaki birlikteliklerimiz var. Şu anda uzun zamandır bölgede Suriye, Irak, Filistin, Mısır, Libya gibi birçok çevrede konuların görüşüldüğü bir NATO zirvesi yaşadık. Bunları da sayın Obama’yla birlikte değerlendirme imkanımız olacak. Bu fırsatı en güzel şekilde değerlendireceğiz” dedi.

 
ABD Başkanı Obama ise Erdoğan ile IŞİD ve Suriye konularını görüşeceklerini ifade ederek, “Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’la tekrar görüşme fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Türkiye, NATO bünyesinde Avrupa, Ortadoğu ve Müslüman dünyasında köprü görevi gören bir ülkedir. Dolayısıyla çok verimli bir toplantı yapacağımıza inanıyorum. Özellikle Irak ve Suriye’deki istikrarsızlıktan ve IŞİD tehdidinden konuşacağız. Özellikle Türkiye ve Amerika hem istihbarat hem de askeri alanda neler yapabileceğini konuşacağız. Ayrıca Suriye konusundaki krizden ve Türkiye’nin cömert bir şekilde milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 
Erdoğan’la Obama’nın yapacağı görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığına atanması beklenen Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da yer aldı.

 
ORTADOĞU’DAKİ KAOSTAN NEMALANAN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE ORTAK MÜCADELE KONUSU ELE ALINDI
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galler’de düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında ABD Devlet Başkanı Barack Obama ile bugün gerçekleştirdiği görüşmede ele alınan konular arasında bölgedeki kaos ortamından nemalanan terör örgütlerine ve Şam rejimine karşı ortak mücadelenin de olduğu bildirildi.

 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki liderin son derece samimi bir atmosferde gerçekleştirdikleri görüşme sırasında, ikili ilişkiler ve NATO zirvesinin gündem maddeleri hakkında görüş teatisinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Obama’nın, NATO konusunda iki ülkenin ortak pozisyonlarının altını çizdikleri görüşmede, Suriye ve Irak konularını ayrıntılı biçimde ele aldıkları öğrenildi.

 
Edinilen bilgiye göre her iki lider de, Irak’ta tüm kesimleri kucaklayan bir hükümetin ivedilikle kurulmasının, Suriye’de ise Cenevre Bildirisi doğrultusunda gerçek bir siyasi dönüşüm gerçekleştirilmesinin büyük önem taşıdığına işaret ettiler. Bölgedeki kaos ortamından nemalanan terör örgütlerine ve Şam rejimine karşı ortak mücadele konusunun da masaya yatırılan konular arasında olduğu kaydedildi.

 
Erdoğan ve Obama’nın Filistin’deki ateşkesi kalıcı hale getirmeye yönelik çabaları destekleme hususunda görüş birliği içinde oldukları da öğrenildi. İki liderin, önümüzdeki süreçte de yakın temasta olma, BM Genel Kurulu sırasında New York’ta tekrar bir araya gelme hususunda da mutabık kaldıkları ifade edildi.

 
Cumhurbaşkanlığı kaynakları toplam 1 saat 25 dakika süren ikili görüşmenin son yarım saatinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Obama arasında başbaşa görüşmeye ayrıldığını belirtti. Başbaşa görüşme öncesinde heyetler arası görüşmenin yapıldığı bölümde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığına atanması beklenen Büyükelçi İbrahim Kalın eşlik ederken, ABD Başkanı Obama’nın yanında Dışişleri Bakanı John Kerry’nin hazır bulunduğu gözlenmişti…(İHA)
BURAK ORTAHAMAMCILAR

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]