SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Abubekir Taşyürek “Asansör olayını siyasi ajitasyon malzemesi yapmayın”

Yayınlanma:
ABONE OL

Mecidiyeköy’de bir inşaatta meydana gelen üzücü olayla ilgili İBB Meclisinde söz alan AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, hem duygulu hem de insanların ders çıkarabilmesi yönünde anlamlı bir konuşma yaptı.
İstanbul Mecidiyeköy’de yapılan inşaatın asansörünün 32. kattan zemine çakıldığı ve 10 işçinin hayatını kaybettiği kaza İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemine de geldi. Mecliste, ölen işçilere yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi. Bu üzücü olayla ilgili söz alan AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, hem duygulu hem de insanların ders çıkarabilmesi yönünde anlamlı bir konuşma yaptı. Bu kazada ihmali olanların yasa çerçevesinde gerekli cezayı alması gerektiğini ve bunun en yakın takipçisi olacaklarını ifade eden Başkan Taşyürek, 20 Haziran 2012 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısı TBMM’de kabul edilerek yasalaştığının da altını çizdi.

 

 

Hepimiz takipçi olacağız

Yeni dönemdeki bu çalışma haftasının İstanbul’a hayırlar getirmesini, güzel kararların hep birlikte üretilmesini canı gönülden dilediğini söyleyen AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, “Değerli arkadaşlar, bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta sonu Mecidiyeköy’de bir inşaatta yaşanan elim iş kazası sonucu işçi kardeşlerimiz vefat etmişlerdir. Gerçekten hepimizin üzüntüsü büyüktür. Bu üzüntüyü millet olarak yüreğimizin en derin yerinde yaşıyoruz. Ben buradan şahım ve siz değerli arkadaşlarım adına emekçi işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

 

 

Maalesef bu tür kazalar olduktan sonra bu tür söylemlerin tekrar tekrar yapılması insanın içini acıtıyor. Ama yine de bir şeylerin söylenmesi gerekiyor. Buradaki olay iş güvenliğinde yapılan ihmal sonucu meydana gelmiştir. Bu kazadan kim sorumluysa, kim yada kimlerin ihmali varsa, yasal merciler tarafından incelenerek gerekli cezayı alması konusunda hepimizin takipçisi olacağını buradan belirtmek isterim. Asla ve asla kimsenin bir hatasının, kusurunun örtülmesi, eksikliğinin görmezden gelinmesi hiçbirimizin temennisi ve düşüncesi değildir.” dedi.
Bana bir şey olmaz mantığı
Başkan Taşyürek, “Ama burada bir eleştiriyi yaparken de diğer taraftan bugüne kadar yapılmış güzel şeyleri de ifade etmemiz gerekir. Hepinizin bildiği üzere 20 Haziran 2012 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısı TBMM’de kabul edilerek yasalaşmıştır. Bu yasayı, iktidarıyla muhalefetiyle birlikte kabul ettik ve hayata geçirdik. Bu yasanın çıkışından sonrada ama ne yazık ki karşı karşıya kaldığımız bu iş kazaları şunu gösterdi ki; yasanın en iyisi de olması bir şey ifade etmiyor. Dünyanın en iyi hukukçuları bir araya gelse, dünyanın en mükemmel yasasını yazsalar ve yürürlüğe girse, maalesef bunun uygulayan insanlar.

 

 

Bunu uygulayan bizleriz. İnanıyorum ki söylediğime hepiniz katılacaksınız. Bana bir şey olmaz gibi bir yaklaşımımız millet olarak kromozomlarımıza, iliklerimize işlemiş. Yasa çok güzel olsa da, bir şeyler var olsa da, ne yazık ki bize bir şey olmaz mantığıyla hareket edip yapılması gereken şeyleri ihmal ediyoruz. Çok üzücüdür ki bu işçi kardeşlerimiz, bu emekçi kardeşlerimizin karşılaştığı vahim tabloyla yüz yüze geliyoruz. Ben bu vesileyle bir kez daha, hem şahsım hem de sizler adına; bize bir şey olmaz mantığının milletimizin hafızasından silinmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.
Siyasi ajitasyon malzemesi yapmayın
Taşyürek, “Tüm bu konuşmalarımın sonucunda CHP gurubu olarak hala siz bu kazayı siyasi bir ajitasyon malzemesi yapacaksanız, size söyleyecek bir şeyim olmaz. Ben burada bir iyi niyet meselesi olarak bu milletin özüne işlemiş yanlış algılamayı ifade etmek istedim. Bunun dışında elbette ki bizim eksiklerimiz vardır. Tamam mıyız dedik, hayır asla. Hepimizin eksikleri var. İş sağlığı ve güvenliği kanun tasarısı meclisten çok önemli desteklerle geçerek yasalaştı.

 

 

 

Ama maalesef içimizi parçalayan bu tür ölümlerle de karşı karşıyayız. Bu konuda kimin sorumluluğu varsa hesabını hukuk çizgisi içinde vermesi için elimizden geleni yapacağımıza, hukuk kuralları içinde bunun takipçisi olacağımızı bütün arkadaşlarım adına irademizi beyan ederim. Dolayısıyla ben bir kez daha vefat eden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize de başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]