Hem Anne, Hem Kick Boks Şampiyonu

Yayın: 21:25 - 22.06.2009
Güncelleme: 21:25 - 22.06.2009

1999 yılında Uzakdoğu sporlarına başladığını belirten iki çocuk annesi, Panter Zehra lakaplı sporcu Zehra Uysal, “ Bayanlara özellikle karate sporu yapmalarını tavsiye ediyorum. Aile içi şiddet bu sayede azalacaktır. Karate sporu na başlayan her bayan kendine olan güveni de artacaktır” dedi.

İki Çocuk Annesi

İki yıl önce yapılan ve 14 ülkenin katıldığı Dünya Kick Boks Şampiyonası’na ülkemize altın madalya kazandıra Zehra Uysal,” Ben hem anneyim, hemde şampiyonum. !8 yaşında bir oğlum,15 yaşında da bir kızım var. Hem annelere, hemde genç bayanlara Karate sporuna başlamalarını öneriyorum. Sporun yaşı yoktur” diye konuştu.

Dört İstanbul şampiyonluğu, bir İstanbul 2. ve çok sayıda ferdi şampiyonluklar kazandığını belirten Zehra Uysal, Karate sporunu tercih etme nedeni ne’de şöyle açıklık getirdi: “ Uzakdoğu sporlarını kendimi korumak için tercih ettim. Spor yapan yapmayana göre tabiî ki bir kadın olarak daha güçlü olmak. Ne var ki bu sporu yapmama eşim tepki gösterdi ve karşı çıktı. Hatta beni boşamakla bile tehdit etti. Buna rağmen beni çok sevdiğim spordan koparamadı. Bu sporu iyiki yapmışım” ifadesini kullandı.

Sponsor Arıyor

Her sporun kendine öz zorluklarının olduğunun altını çizen Milli Sporcumuz Zehra Uysal, 10 yıldan beri Kartal Selim Akbeniz Spor Kulübü’nde spor çalışması yaptığını belirterek, “ Maddi açıdan günümüzde profesyonel anlayışla spor yapabilmek hakikaten çok zor. Bu zorlukların başında tabii ki maddi imkansızlıklar gelmektedir Uzakdoğu sporlarının bir başka özelliği de şampiyonalara ve ya özel turnuvalara ferdi katılımlardır.bu katılımlara katılmak için sponsor faktörü çok önemli.Sporu seven ve bana maddi destek verecek sponsor arıyorum.Ayrıca Kartal Belediye Başkanımız Op.Dr. Sayın Altınok Öz’ başarı şansı yüksek olan amatör sporcularıda desteklemesi gerektiğine inanıyorum.Biz,ülkemiz ve Kartal’ımız için mücadele ediyoruz. Nede olsa Kartal’ın sporcusuyuz” dedi.

Uysal, Kartal’ın belediye hizmetlerinde olduğu gibi sporun da merkezi olacağını sözlerine ekledi.

Haber: Fethi Satıcı

Exit mobile version