Ahmet Şimşek Koleji öğrencileri misafirlikte kitap okuyor.

Yayın: 15:06 - 17.12.2014
Güncelleme: 15:06 - 17.12.2014

Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları’nda başlatılan “Misafirlikte kitap okuma” projesi her geçen gün daha da etkin hale geliyor. Kitap okumayı sevdirmek ve alışkanlık haline getirmek amacıyla gerçekleştirilen proje meyvelerini vermeye başladı. Projeyi benimseyen aileler, çocuklarını evde, gezmeye gittikleri yerlerde ve misafirlikte kitap okumaya yönlendiriyorlar.

 
Resimler sosyal medyada yayınlanıyor.

 

Aileler ayrıca, misafirlik sırasında ya da evde kitap okuyan çocukların resimlerini çekerek okuldaki görevlilere teslim ediyorlar. Çekilen resimler de, Ahmet Şimşek Koleji’nin internet sitesinde ve sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanıyor.
Projeyi benimseyen ve her fırsatta uyguladıklarını dile getiren aileler, proje sayesinde çocuklarının daha çok kitap okuduğunu vurgulayarak şöyle konuşuyorlar; “Bu proje sayesinde çocuklarımız misafirliğe gittiğimiz yerlerde bol bol kitap okumaya başladılar. Eskiden misafirliğe gittiğimizde sıkıldıklarını söylüyorlardı ama şimdi sıkılmaya bile vakit bulamıyorlar.

 

Çok memnunuz.

 

Bilenlerle bilmeyenler arasındaki fark kitap okumaktır.

Ahmet Şimşek Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli ise projeyle ilgili şunları söyledi; “Velilerimiz, öğrencilerimizi misafirlik sırasında kitap okumaya yönlendiriyor ve o sırada çekilmiş resimleri bize gönderiyor. Biz de bu resimleri okulumuzun internet sitesinde yayınlıyoruz, sosyal medyada paylaşıyoruz. Biz; uçakta, otobüste, trende, gemide, evde, misafirlikte, kısacası her yerde kitap okuyan insanları görmek istiyoruz. Kitap enerjidir, ışıktır, aydır, güneştir. Bilenlerle bilmeyenler arasındaki fark kitap okumaktır. Ailelerimizi misafirlikte kitap okuma projemize katılmaya davet ediyoruz ve çektikleri resimleri bekliyoruz.”dedi.

Exit mobile version