Sancaktepe KENT KONSEYİ Kadınlar Meclisi toplandı

Yayın: 05:09 - 20.11.2009
Güncelleme: 05:09 - 20.11.2009

Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Oluşumu Tanışma Toplantısını, Sarıgazi Genco Erkal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sancaktepe Kent Konseyi Kadınlar Meclisi oluşumu toplantısına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Sancaktepe Kent Konseyi Başkanı İsmail Karabiber, Kent Konseyi Genel Sekreteri Adem Burhan ve çok sayıda Sancaktepeli hanım katıldı.

Kent Konseyi Kadınlar Meclisi oluşumunda bir konuşma gerçekleştirilen Başkan İsmail Erdem, konuşmasında halkın iradesinin kent konseyleri ile direk yansıtıldığını her bireyin kamuya yönelik, fikir ve düşüncelerini özgürce söylediği bir oluşum olarak gördüğünü belirtti.

Kent konseylerinde kadınların rolünün bugüne kadar önemsenmediğini, ülke gerçeklerine bakıldığında kadınlarının birçok sektöre yön verdiğini ifade eden Başkan Erdem, sözlerine şu şekilde devam etti;” Annelerimiz milletimiz temel taşıdır.

Kadınlarımıza gereken önemi vermek biz kamu yöneticilerinin en büyük görevidir. Kent konseyi Kadınlar Meclisi çatı altında bir araya gelen değerli kadınlarımızın Sancaktepe ruhunu yükselteceklerine yüreğimle inanıyorum. Sancaktepe de 50 bine yakın adres var.

Bu adreslerinde oturan insanların sorunlarını birebir bilme şansızım olmaya bilir. Bu noktada Kent Konseyi Kadınlar Meclisi oluşumu ile asli vazifesi olarak sosyal duyarlılık bilincini yakalarız. Böylece Sancaktepeli vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini götürmüş oluruz” dedi.

Kadınlar Meclisi oluşumunu Türkiye mozaiği olarak gösteren Başkan Erdem,” Herkes Sancaktepe’de kendinde bir şey bulur.”vurgusunda bulundu.

Sancaktepe’’de kentlilik bilinci oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Erdem, İlçe için tertemiz yaşanabilir bir kent vizyonu müjdesi verdi. Seçim döneminde vaat edilen sözleri bir bir yerinde getirdiklerini anlatan Erdem,2014 yılına kadar bütün projelerin hayata geçirileceğini kaydetti.

Kent Konseyi olarak yerel ve merkezi idare ile birlikte hareket edeceklerini ifade eden Sancaktepe Kent Konseyi Başkanı İsmail Karabiber, ise sürdürebilir kalkınma ve demokratik Sancaktepe için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurguladı.

Ardından Kent Konseyi Kadınlar Meclisi’ne tanışma toplantısına geçildi. Sancaktepeli kadınlar, mecliste duygularını dile getirdi. Sancaktepeli kadınların ortak vurgusu ise‘Kadınlar daha çok söz sahibi olsun, sosyal hayatta kadın erkek ayrımcılığı yapılmasın’ oldu.

Exit mobile version