Sokak hayvanları unutulmadı

Yayın: 13:12 - 09.01.2015
Güncelleme: 13:12 - 09.01.2015

Başkan Kılıç sokak hayvanlarını kendi eliyle besledi

 

 

İstanbul’da birkaç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Maltepelilerin yaşadıkları sorunlara el atan ve çalışmaları yerinde takip eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, sokak hayvanlarını da unutmadı. Maltepe Kent Ormanı’nda (Gülsuyu Ormanı) Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının barınması ve beslenmesine yönelik yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Kılıç, “Sokaktaki dostlarımızı bu zorlu günlerinde asla yalnız bırakmayacağız. Ekiplerimize buradan talimat veriyorum, barınaklarla ilgili yaşanacak sorunlara da anında müdahale edeceğiz” dedi.

 

KENT ORMANINA BARINAK KURULDU

 

Maltepe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Maltepe Kent Ormanı’na sokak hayvanları için barınaklar kurdu ve mama bıraktı. Belediye Başkanı Ali Kılıç da, yürütülen  çalışmaları  Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ünver, Veteriner İşleri Müdürü Fevzi Karaağaç, Park ve Bahçeler Müdürü Behçet Öz’le birlikte denetledi.  Denetlemede gönüllülerle de fikir alışverişinde bulunan Başkan Kılıç, “Maltepemize dışarıdan gelen çok sayıda sokak hayvanı var. Bu da çalışmalarımızı güçleştiriyor. Bu kapsamda gönüllülerimize oldukça önemli bir görev düşüyor. Sokak hayvanlarımızla ilgili bir yaşam köyü projemiz var, bazı sorunları aştıktan sonra burada hem vatandaşlarımızın gezebileceği bir alan yaratacağız, hem çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayacağız, hem de sokak hayvanlarımıza barınacak alan bulmuş olacağız. Burada sadece sokak hayvanları değil, kümes hayvanları da yer alacak. Yaşanacak olası sorunlara karşı hayvanseverlerin bir dernek çatısı altında örgütlenmesi çok önemli. Dernekleşme sonucu bu işi başarırsak, hayvanlarımızı daha sağlıklı bir biçimde denetleyebiliriz. Şunu da belirtmek isterim ki, sokaktaki dostlarımızı bu zorlu günlerinde asla yalnız bırakmayacağız. Ekiplerimize buradan talimat veriyorum, barınaklarla ilgili yaşanacak sorunlara da anında müdahale edeceğiz” dedi.

 

Öte yandan mama bırakılması sonrası veteriner hekimlerin yanında kümelenen köpekler dikkat çekerken, karların arasında bulunan bir yavru köpek de, bakım için veterinerlik merkezine götürüldü.

Exit mobile version