ÖSYS odaklı seminerler önemseniyor

Yayın: 14:53 - 09.01.2015
Güncelleme: 14:53 - 09.01.2015

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Rehberlik Birimi, Ölçme Değerlendirme Birimi ve branş öğretmenleri öğrencilerin 2015 ÖSYS’ye en iyi şekilde hazırlanmaları amacıyla sık sık bilgilendirme seminerleri düzenliyor.

 
Öğrencilerdeki sınav heyecanını ortadan kaldırarak sınavlarda yapılan hataları gidermek, motivasyon sağlamak, sınav alışkanlığı kazandırmak, okulda yapılan deneme sınavlarının analizlerini yapmak için düzenlenen bilgilendirme seminerleri sayesinde öğrencilerin başarı grafiği yükseliyor.
“Sınav stratejileri üzerinde duruyoruz.”

 
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Ölçme Değerlendirme biriminden Eda Hayrioğulları, “Her deneme sınavının ardından öğrencilerle birlikte yaptığımız sınav analizleri, bir sonraki sınavın başarısını artırıyor. Sınav analizleri sırasında çeşitli sınav stratejileri üzerinde duruyoruz, sınavlarda dikkat edilmesi gereken hususlara değiniyoruz. Öğrencilerimizin net ortalamalarındaki artışları değerlendirerek, artışların nasıl gerçekleştiğini anlatıyoruz.”dedi.

 
Öğrencilerin başarı grafiğini yükseltmek için ne gerekiyorsa yaptıklarını vurgulayan Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi Koordinatörü Psikolog Fatma Kurban Demirkaya ise şunları söyledi;”Öğrencilerimizin başarısı, bizim için her şeyden önemlidir. Bu nedenle ÖSYS odaklı seminerleri önemsiyoruz. Seminerlerde, özellikle 2015 ÖSYS’ye ilişkin Genel İlkeler üzerinde duruluyor.“

Exit mobile version