Aziz Nesin “Zübük”le anıldı

Yayın: 08:16 - 23.01.2015
Güncelleme: 08:16 - 23.01.2015

Ünlü yazar, mizahçı ve düşünür Aziz Nesin, doğumunun 100’üncü yıldönümünde, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gösterimi gerçekleştirilen “Zübük” adlı tiyatro oyunuyla anıldı.

 

 

Aziz Nesin’in romanından, Bülent Seyran’ın yardımcı yönetmenliğinde, Nedim Saban tarafından tiyatroya uyarlanan ve Tuna Orhan, Hakan Akın, Halim Ercan, Hilmi Özçelik, Bahar Yanılmaz ve Deniz Değirmenci’nin oynadığı “Zübük” adlı oyun, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) sahnelendi.

 

 

OYUNA BÜYÜK İLGİ

Türk edebiyatının unutulmaz kalemlerinden Aziz Nesin’in doğumunun 100’üncü yıldönümünde, Tiyatrokare tarafından sahneye konulan ve büyük bir ilginin gösterildiği oyunun konusu kısaca şöyle: “Siyasi hayatına küçük bir ilçede başlayarak, milletvekilliğine kadar yükselen İbrahim Zübükzade, çevresindeki herkesi kandırmış, halkın manevi değerleri ve inançlarını sömürerek, siyasette yükselmeye başlamıştır. Bu önlenemez yükselişi durdurmak isteyenler, son çare olarak onu daha da yükselterek, Ankara’ya göndermeye karar verirler. Ancak Zübük, nereye giderse gitsin bela olmaya devam eder.”

Exit mobile version