Ahmet Şimşek Koleji’nde lezzetli deney

Yayın: 09:15 - 23.01.2015
Güncelleme: 09:15 - 23.01.2015

Ahmet Şimşek Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri dersinde sucuklu yumurta pişirip yediler. Okulun yemekhanesinde gerçekleştirilen Fen Bilimleri dersi ilginç bir etkinliğe dönüştü.

 

Sucukları tavalara doğrayan ardından da yumurtaları kıran öğrenciler, aslında “Fiziksel ve Kimyasal Değişme” deneyi yaptılar ancak, deneyin sonunda ortaya yayılan kokuya ve görüntüye dayanamayarak yaptıkları deneysel ürünü  afiyetle yediler.

 
Konu: Maddenin tanecikli yapısı
Öğrencilerin bu deneyle hem fiziksel ve kimyasal değişmeyi öğrendiğini, hem de keyifli anlar yaşadığını belirten Ahmet Şimşek Ortaokulu Fen Bilimleri Zümre Başkanı Aysun Kaba Erol, “Öğrencilerimizle “Maddenin Tanecikli Yapısı” konusunda, fiziksel ve kimyasal değişmeye örnek olması için sucuklu yumurta deneyi yaptık. Deneyin ardından sucuklu yumurtalar afiyetle yendi ve ortaya güzel görüntüler çıktı. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, okulumuzdaki tüm sınıfların dikkatini çekiyor. 5. Sınıf öğrencileri bu etkinliği gördüğünde 6. Sınıfa geçecekleri anı iple çekiyor, 7. Sınıf öğrencileri ise eskiden yaptıkları bu etkinliği hatırladıkça iç geçirip tebessüm ediyorlar.”dedi.

Exit mobile version