TSKM’de Metin-Kemal Kahraman coşkusu

Yayın: 09:20 - 26.01.2015
Güncelleme: 09:20 - 26.01.2015

Protokol uygulanmadı, Başkan Kılıç konseri yere oturarak izledi

 

 

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenen ve büyük ilgi gören Metin-Kemal Kahraman konserinde müthiş bir coşku yaşandı. Protokolün uygulanmadığı konseri Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yer kalmadığı için merdivenlere oturarak izledi.

 

 

Dersim ezgilerini uluslararası alanda büyük bir üne kavuşturan Metin-Kemal Kahraman kardeşlerin, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlediği konserde izdiham yaşandı. Oldukça yoğun bir ilginin gösterildiği ve büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirilen konserde ikili, farklı albümlerinde yer alan, şarkı, türkü ve ezgileri seslendirdiler. “Turnam Gidersen Mardine” adlı Ermeni ezgisini Hrant Dink’e ithaf ettiklerini söyleyen kardeşler, salondan büyük alkış aldı.

 

BAŞKAN MERDİVENLERE OTURDU

Aylar önce Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde protokol uygulanmayacağını açıklayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 2 saatlik konseri merdivenlere oturarak izledi. Konser sonrası sanatçılara çiçek takdim eden Kılıç, “Metin-Kemal Kahraman kardeşler, Dersim ezgilerini, klamlarını, türkülerini, ninnilerini ve deyişlerini, Avrupa’ya ve dünyaya açan isimlerdir. Kendileriyle yoğun isteğiniz üzerine 19 Şubat’ta tekrar beraber olacağız. Sizlerden ricam, bu konserlere hep aynı kişiler gelmesin, başkaları da gelsin. Dışarıda 550 bin nüfusluk Maltepe var. Ayrıca TSKM’de protokol düzenini kaldırdık. Ben işlerimin yoğunluğu nedeniyle geç kaldım ve yerde oturdum” dedi.

 

Exit mobile version