SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal CHP önünde, Onur Öymen tepkisi

Yayınlanma:
ABONE OL

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Girişimi adı altında toplanan bir gurup, 20 Kasım 2009 Cuma günü Onur Öymen’i pretosto ederek CHP Kartal teşkilatı önüne siyah çelenk bırakıp slogan attılar.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in geçtiğimiz günlerde mecliste yaptığı Dersim katliamına yönelik açıklamasına tepki olarak, ellerinde pankartlarla Kartal caddelerinde bir süre dolaştıktan sonra CHP Kartal İlçe binası önünde toplanarak basın açıklaması yapıp siyah çelenk bıraktılar.

  chp-eylem-web-(2)

Yaptıkları basın açıklamasında, “ Öymen, CHP’nin aynasıdır”

“Onur öymen. Bir isim. Sadece bir isim değil. CHP Genel Başkan Yardımcısının ismi. Meclis’te yaptığı tarihi konuşmayla CHP’nin iki yüzlülüğünü bir çırpıda açığa vuran kişi. Malumu ilam etmiştir. Onur Öymen CHP’nin aynasıdır.

CHP yalanlarıyla kandırdığı, oyunu, desteğini aldığı Alevinin, Dersimlinin, Türkiyeli emekçilerin, demokratların, Kürtlerin, kadınların partisi değildir. CHP Onur Öymenlerin. Deniz Baykalların partisidir. CHP isminin aksine halkın partisi değildir, CHP egemenlerin partisidir.

chp-eylemweb-1

CHP ‘solcu’, ‘sosyal demokrat’, ‘hümanist’, ‘sosyal hakları savunan’ bir parti değildir. Bu nitelemeler imaj yapıcıların teraneleridir. CHP Onur Öymen’in tüm açıklığıyla ifade ettiği gibi katliam savunucusudur.

CHP İzmir’de KENT A.Ş işçilerine dönük pratikte sergiledikleri gibi işçi düşmanıdır. Dersimlilerin bir kısmı CHP’ye gönül vermiştir. Kendileri ve tüm ezilenler adına talihsizliktir.

chp-eylem-(1)weeeb

Şeriat umacısı ile korkutulan geniş Alevi yığınları CHP’ye oy vermiştir; Kendileri ve tüm ezilenler adına talihsizliktir.

Türkiyeli emekçilerin bir kısmı özgürlüklerini, ekmeklerini, sosyal haklarını talep ederken CHP’nin demagojik duruşuna kanmışlardır. Kendileri ve tüm ezilenler adına talihsizliktir.

Anadillerini özgürce kullanmayı, ulusal kimliklerini serbestçe yaşamayı talep eden Kürtlerin bjr kısmı CHP’ye destek vermiştir. Kendileri ve tüm ezilenler adına talihsizliktir.

Onur Öymen sadece ve sadece imaj kabuğundan arındırılmış CHP’nin özündekini dışa vurmuştur. Ne bir eksik  ne bir fazla.

CHP’den   istifa   etmesi   gereken   Onur   Öymen   değildir.   Dersimlilerdir, Alevilerdir, Türkiyeli emekçilerdir, Kültlerdir, vicdanlı bütün insanlardır. CHP esasen Onur Öymenlerin, Deniz Baykalların. Ergenekon savunucularının, katliam  şakşakçılarının partisidir.   Geri kalan tüm   CHP’lilere   verilen  rol kalabalık yapmaktan ibarettir. CHP gerçeği budur.

Tüm vicdanlı ve onurlu insanları CHP’den istifa etmeye çağırıyoruz. Katliamlara ve katliamcılara karşı ezilenlerin mücadelesine katılmaya davet ediyoruz.

CHP’NİN, ONUR ÖYMEN AYNASIDIR. ARTIK KANMAYIN İSTİFA EDİN.

EZİLENLERİN SOSYALİST PARTİSİ GİRİŞİMİ

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]