YTÜ İşaret Dili Eğitimi Verdi

Yayın: 08:50 - 03.02.2015
Güncelleme: 08:50 - 03.02.2015

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İşletme Kulübü, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu ile birlikte düzenlediği İşaret Dili Eğitimlerinde, öğrencilerin kendilerini işaret dili ile ifade etmeleri teşvik edildi.

 

 

İş ve kariyer alanında öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulan Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü, sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalarına tüm hızlıyla devam ediyor. Kulübün bu yıl üçüncüsünü düzenlediği İşaret Dili Eğitimi, Beşiktaş Kampüsü’nde tamamlandı. Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimde farkındalık oluşturmak temel hedef olarak belirlenirken, elde edilen tüm gelir Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu’na bağışlandı.

 
Eğitim birebir olarak engelli eğitmenler tarafından verilerek öğrencilerin kendilerini işaret dili ile ifade etmeleri teşvik edildi. Eğitimi alan katılımcılar gerek iş hayatlarında kendilerine yeni kapılar açabilmek, gerekse her gün sokakta, yolda, otobüste, okulda karşılaştığımız engelli vatandaşlara yardım edebilmek amacıyla altı hafta süren temel işaret dili eğitimine katıldılar. Eğitim sonunda gerçekleşen sınavla katılımcılara, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu tarafından sertifikaları verildi.

Exit mobile version