Ak Partililer, zarar gören Kartal balıkçılarını ziyaret etti

Yayın: 12:08 - 06.02.2015
Güncelleme: 12:08 - 06.02.2015

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman hafta sonunda kentte etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle dükkanları zarar gören Kartal Balıkçılar Çarşısı’nı ziyaret etti.

Partisinin Kartal Belediye meclis üyeleriyle birlikte esnafı ziyaret eden İlçe Başkanı Akman, lodos sonrasında dükkanları zarar gören balıkçılar çarşısı esnafına geçmiş olsun dileklerinde bulunarak incelemelerde bulundu.

Kartal’da yaşanan lodos felaketi sonrasında esnafı ziyaret eden AK Parti Kartal İlçe Başkanı ve meclis üyeleri gördükleri tablo karşısında şaşkınlarını gizleyemediler. Özellikle lodosun zarar verdiği Kartal balıkçılar barınağında can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Akman, “Büyük bir felaket yaşanmış. Bugün meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte yaşananları esnafımzıdan dinleyerek incelemelerde bulunduk. Bunun yanı sıra ilgili kurumlar bir çalışma başlatmış. Biz bu çalışmaların takipçisi olacağız. Özellikle kaymakamlık ve belediye nezdinde takipçisi olacğız. Esnafımızın zararıyla ilgili gerekli düzenlemeri yapmak için gerekli görüşmelerimizi yapacağız.

Esnafımızla görüştük, talepleri not alarak ilgili kurumlara aktaracağız. Özellikle sigortasız olan yerlerin görüdğü zararlar var. Bu esnaflarımızın ve balıkçı barınağının yeniden inşası için kaymakamlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile göürşmeler gerçekleştirdik. Hasar tespit çalışmalarının bitmesinin ardından en kısa zamanda esnaflarımıza bilgi verilecektir” dedi.

 

Lodos sonrası sahil yolu zeminin zarar gördüğü iddilarına ilişkinde açıklama yapan Akman, “Büyükşehir Belediyesimiz Maltepe’den başlayarak Tuzla’ya kadar uzanan sahil yolu üzerinde çalışmalara başladı. Burada dolgu alanı olan yolunzarar görüp görmediği tespit edilecek ve buna göre çalışmalar, düzenlemeler yapılacaktır” şeklinde konuştu.

 

Kartal Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Tevfik Aslan ise yaptığı açıklamada 20 yıl geriye döndüklerini belirterek “Altyapımız, iletişim ağlarımız gitti. 20 yıl önceki durumumuza geri döndük. Gerekli mercileri başvurarak, raoprlar tutuldu. Bundan sonra bir an önce zararın tespit edildi. Bir çok kooperatif ortağımızın tekneleri battı. Şuan kullanılamaz durumda olan bir çok teknemiz var” dedi.

 

Exit mobile version