SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gençlik Meclisi’nden, İBB Kısırkaya Hayvan Bakımevi’ne ziyaret

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB Gençlik Meclisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kısırkaya Hayvan Bakım Evi ve Doğal Yaşam Alan’nı ziyaret etti.

 

 

Alanla ilgili, Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş ve 30 kişiden oluşan meclis üyesi grubuna Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu tarafından alanla ilgili bilgi verildi.

Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş ve meclis üyelerinden oluşan bir grup İBB Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Sarıyer Kısırkaya Hayvan Bakım Evi ve Doğal Yaşam Alanı’na gitti. Burada Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu tarafından tesise ilişkin Gençlik Meclisi üyelerine bilgi verildi.

Kısırkaya Hayvan Bakım Evi ve Doğal Yaşam Alanı’nın Avrupa yakasındaki tüm ilçelere hizmet verecek şekilde yapılandırıldığını belirten Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu tesiste verilen hizmetlerin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yerine getirildiği vurguladı. Hizmetlerin toplama, aşılama, kısırlaştırma, işaretleme ve alınan yere bırakma şeklinde yapıldığına dikkat çeken Çakıroğlu, “Kısırkaya Bakımevinde 1650 köpek kapasiteli kapalı kafesler mevcuttur. Merkezimizde kapasite olarak yılda toplam 20 bin köpeğin kısırlaştırılabilmesi mümkündür. Ayrıca, her biri 500 metrekare büyüklüğünde 200 adet bahçeli yaşam ünitesi bulunmaktadır. Bu üniteler her birinde engelli, sokakta yaşayamayacak derecede yaşlı olan köpeklere hayatları boyunca 20’şerli gruplar halinde bakılmak üzere yapılmıştır” dedi.

Ziyareti gerçekleştiren İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş da tedavi, ameliyat ve yavrulu anne bölümünün yerden ısıtmalı olmasının önemli bir özellik olduğuna işaret etti.  Kendileri gibi merkeze gelen ziyaretçiler için gezinti ve piknik alanları gibi sosyal donatıların düşünüldüğü bilgisini aldıklarını da ekleyen Ağırbaş, “Burası çevremizde her gün gördüğümüz ve sahipsiz olduklarını sandığımız için üzüldüğümüz hayvanların tespiti, bakımı, tedavisi ve takibi için çok önemli bir yatırım. Bugün buraya yaptığımız ziyaretten sonra gördük ki aslında sokak hayvanları kimsesiz ve sahipsiz değil. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş Bey’in talimatı ile bu tesisimizde sokak hayvanlarımıza en iyi şekilde sahip çıkılıyor. Bundan sonraki süreçte de Gençlik Meclisi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tesisler bizzat gezilerek gençlere ve halka doğru bilgiler sağlıklı bir şekilde aktarılacaktır.” dedi.

İBB Gençlik Meclisi Bünyesinde de Veterinerlik Komisyonu bulunuyor. Meclisin ayrıca önümüzdeki günlerde lise ve üniversiteler düzeyinde hayvan hakları ve hayvan bakımlarıyla ilgili çalışmalar yapacağı duyuruldu.

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]