TSKM’de “Sondan Sonra” izdihamı

Yayın: 11:53 - 09.02.2015
Güncelleme: 11:53 - 09.02.2015

Başrollerini Ahu Türkpençe ve Emre Kınay’ın paylaştığı “Sondan Sonra” adlı tiyatro oyununu gösterimi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) gerçekleştirildi. Oldukça yoğun bir ilginin gösterildiği oyunda, Türkpençe ve Kınay göstermiş oldukları performanslarıyla tam not aldı.

 
İrlanda asıllı İngiliz tiyatro yazarı Dennis Kelly’nin eserinden uyarlanan, Emre Kınay’ın yönettiği, başrollerini Emre Kınay ve Ahu Türkpençe’nin paylaştığı “Sondan Sonra” adlı tiyatro oyununun gösterimi TSKM’de gerçekleştirildi. Oldukça yoğun bir ilginin gösterildiği oyunda, performanslarıyla göz dolduran oyuncular, dakikalarca ayakta alkışlandı.

OYUNUN KONUSU
İlk kez 2005’te Londra’daki Bush Theatre’da oynanan “Sonradan Sonra”nın konusu kısaca şöyle: Korkunç nükleer saldırıda binalar çökmüş, herkes ölmüş, her yanı radyoaktif toz bulutu kaplamıştır. Mark (Emre Kınay) bu saldırıdan kurtulan Louise’i (Ahu Türkpençe) binbir güçlükle sığınağa taşır. Mark’ın sığınağında yiyecek, ranza, radyo gibi kısıtlı imkânları vardır. Mark’ın konuşmalarından Louise’e aşık olduğu ve onu delice kıskandığı da anlaşılır. Louise, Mark’ın terörle ilgili paronayak ve faşizan görüşlerinden korkar. Mark’la birlikte bu sığınakta hayatta kalma mücadelesi veren Louise zor günler yaşar. Acaba dışarısı ne durumdadır? Gerçekten herşey Mark’ın anlattığı gibi midir dışarıda? Oradan kurtulabilecek midir?

Exit mobile version