Ben bir dilek ağacıyım

Yayın: 11:34 - 09.03.2015
Güncelleme: 11:34 - 09.03.2015

Maltepe Kent Konseyi gönüllüsü kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için dilek ağacı hazırladılar. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 6 Mart Cuma günü kurulan ağaç, 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. Keçeden ve kurdelelerden yapılan sembollerle süslenen ağacın tüm hazırlıkları ve kurulumu kadınların gönüllü ve kolektif emeği ile gerçekleşti.

 
Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere TSKM’ye gelen ziyaretçilerin ve belediye personelinin sempatisini toplayan ağaç tüm gün bo yunca ziyaretçilerin anı fotoğrafı çektirdiği bir alan haline geldi. Ağacı ziyaret eden kadınlar “Maltepe’yi seviyorum. Maltepe’de Kadınlar İçin…………Olsun İstiyorum” notunu tamamlayarak, Maltepe’ye dair dileklerini kına keselerine koyarak ağaca astılar . Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan çalışmayı bu şekilde hazırlamalarına dair şunları söyledi.

 
BELEDİYEMİZİN KADIN DOSTU POLİTİKALARINI DESTEKLEYECEĞİNİ UMUYORUZ

 
” Dilek ağacına iliştirilecek notun nasıl olması gerektiği üzerine kendi ara mızda sohbetler ettik. Sonunda “Kadınların Nasıl Bir Maltepe’de yaşamak İstediklerini bu dilek ağacı vesilesiyle öğrenmenin bizim için önemli ve anlamlı olduğuna kanaat getirdik. Bu nedenle bu ağaç bizim için aynı zamanda Maltepe’li kadınların yaşadıkları yere dair beklentilerini ve taleplerini de taşıyor. Bu ağaçta toplanan dilek ve talepleri anlamlı bir veri haline getirip Belediye Başkanımız Sayın Ali Kılıç ile paylaşmayı istiyoruz. Buradan elde edeceğimiz sonucun Belediyemizin Kadın Dostu politikalarına da katkı sunacağına inanıyoruz.İlk gün topladığımız talepler arasında sokakların daha güvenli olması, kadınlara özel sosyal buluşma mekanlarının artması ve kreş taleplerinin ağırlıkta olduğunu gördük. Bunun yanısıra erkeklerin daha fazla eğitim alması gerektiğine dair dilekler dikkatimizi çekti “.

 
ÇOCUK GELİNLERİ VE ÖLDÜRÜLEN KADINLARI UNUTMADILAR

 
Erkekler tarafından öldürülen, tecavüze uğrayan kadınların ve çocuk gelinlerin resimlerinin yer aldığı köşe yine kadınların aynı hassasiyetleri ve kadına dair çağrışımlarla hazırlanmış. Özgecan Arslan’dan, Sarai Sierra’ya kadar kadınların ASLA UNUTMAYACAĞIZ dediği birçok kadın fotoğraflarıyla Kent Konseyi masasında yer aldı.

Exit mobile version