YTÜ KARADENİZ MÜZİĞİ İLE COŞTU

Yayın: 09:16 - 26.03.2015
Güncelleme: 09:16 - 26.03.2015

YTÜ KARADENİZ MÜZİĞİ İLE COŞTU

 

 

Anadolu ve Karadeniz’in yardımlaşma ruhunun canlandığı YTÜ Müzik Kulübü tarafından düzenlenen Karadeniz Gecesi’nde, Grup İmera ile coşan Yıldızlıların horonuna, Rektör İsmail Yüksek de eşlik etti.

 

 

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Müzik Kulübü tarafından Of Hayrat, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Karadeniz Gecesi’ etkinliği YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Karadeniz Müziği’nin yeni temsilcilerinden Grup İmera Konserinin yanı sıra Karadeniz yöresi halk oyunları gösterisi de sunuldu. Konsere YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 

 
Of Hayrat Kültür ve Dayanışma Derneği’nin tanıtımı ve Of yöresi insanlarının Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği gayreti içeren mini belgeselin ardından kürsüye çıkan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Kendisinin de Karadeniz’in köylerinde yetiştiğini aktaran Rektör Yüksek, paylaşmanın ve yardımlaşmanın da hem Karadeniz hem de Türk insanının önemli bir özelliği olduğuna işaret etti.

“ANADOLU TARİH BOYUNCA TÜM MAZLUMLARA SAHİP ÇIKTI”

 
Anadolu topraklarının dünyanın bir çok yerinde zulme uğrayan insanlara kucak açtığını hatırlatan Yüksek, “Rus işgalinden sonra Kırım’lılara, Doğu Türkistan ve Batı Tükistan’ın Çinliler tarafından işgal edilmesinin ardından binlerce Uygur, Kazak, Türkmen, Özbek, Abhaz ve Tacik’in, Kafkasların Ruslar tarafından işgal edilmesi üzerine binlerce Adige, Abhaz, Kabartay, Çeçen, Oset, İnguş, Karaçay, Malkar, Avar, Azeri, Dargin, Gürcü ve Acara’nın, Humeyni devriminin ardından binlcere İranlı, Saddam’ın Halepçe katliamının ardından yüzbinlerce Kürt’ün Anadolu’nun bağrında korunduğunu aktardı. Anadolu’nun sadece Türk yada İslam dünyasına kucak açmadığını anlatan Rektör Yüksek, bin 300’lü yılların ikinci yarısından itibaren Avrupa’da horlanıp itilen pek çok Musevi’nin, Fransız ihtilalinden sonra binlerce Fransız’a, Ruslara karşı başarısız bir isyan gerçekleştiren Polonyalılara, Bolşevik İhtilalinden kaçan binlerce Çar yanlısı Rus’a, Nazi zulmünden kaçan Yahudi bilim adamlarının da Anadolu topraklarına sığındığını belirtti.

 
Türkiye’nin tarih boyunca bütün mazlumların sığındığı bir liman olduğunu anlatan Yüksek, Türkiye’ye gelecek zararın bütün mazlumların kolunun kanadının kırılması anlamına geleceğine dikkat çekti.
Rektör Yüksek’in konuşmasının ardından konser performansına geçildi.

 

“ÖĞRENCİLER VE HORON TEPTİ”

 
Konser YTÜ Beden Eğitimi Bölümü Horon Ekibi’nin gösterisi ile başladı. Sahnede Karadeniz’in en hareketli halk oyunlarını sergileyen ekibinin müthiş performansı ile salonda adeta yer yerinden oynadı. Halk oyunları ekibinin performansından etkilenen öğrenciler ise kongre merkezi koltukları arasında horon tepmeye başladı. YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de, öğrencilerin arasına girerek horona katıldı.
Folklor ekibinin gösterisinin ardından Karadeniz Müziği’nin son dönemde adından sıkça söz ettiren temsilcisi Grup İmera sahne aldı. İmera, çok sayıda Karadeniz şarkısını söylediği muhteşem performansıyla karadeniz müziği sevenlere tam bir müzik ziyafeti sundu.

 

#HORONKAMPÜSTE ile başlayan gece #REKTÖRHORONDA ile sona erdi
Öte yandan YTÜ Müzik Kulübü’nün düzenlediği etkinlik sosyal medyada da geniş yankı buldu. Facebook ve Twitter üzerinden #horonkampüste hashtag’i ile başlatılan kampanya kısa sürede yayıldı. Yüzlerce gönderi, fotoğraf ve kısa videonun sosyal medyayı salladığı #horonkampüste hasthagi gece sonunda #rektörhoronda hasthagiyle sona erdi.

Exit mobile version