SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Halk Meclisi, Mimar Sinan’da Toplandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan yardımcılarıyla birlikte katıldığı Mimar Sinan Mahallesi Halk Meclisi toplantısında, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı.

Tuzla Belediyesi’nce düzenlenen ‘Halk Meclisi’ toplantılarının üçüncüsü, Mimar Sinan Mahallesi’nde yapıldı. Mimar Sinan Mahallesi Ahmet Yesevi Semt Konağı’nda gerçekleştirilen Halk Meclisi toplantısına, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan yardımcıları Funda Oktay, Av. Mehmet Çelikel ve Serhan Kural’ın yanı sıra birim müdürleri katıldı.

Mülkiyet Hakkına Saygılıyız

Toplantıda, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Selahattin Ağca ile diğer mahalle sakinleri, yaşadıkları sorunları aktardılar. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahalle halkının sorunlarını dinledikten sonra bu sorunların hızla çözülmesi için belediye olarak tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi. Mimar Sinan Mahallesi’nde uygulamayı planladıklarını yeni projelerden de söz eden Başkan Yazıcı, şu görüşleri dile getirdi: “Mülkiyet haklarına saygı gösteriyoruz. Mülkiyet hakkı kutsaldır. Artık Mimar Sinan Mahallesi’ndeki tüm yapıların imarlı-ruhsatlı olması, değer kazanması için çalışıyoruz. Gerek Mimar Sinan ve Şifa’da, gerekse Tuzla’nın diğer mahallelerinde, mülkiyet konusuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor ve tapularına kavuşmaya başladı.”

Koku Sorununun Çözümüne Yoğunlaştık

Toplantıda Şifa ve Mimar Mahallesi’nin ortak yaşadığı ‘koku’ sorunu da yeniden gündeme geldi. Şifa Mahallesi Halk Meclisi toplantısında koku sorunuyla ilgili detaylı bilgiler aktaran Başkan Yazıcı, “Mahalle sakinlerinin koku yüzünden çok mağdur olduklarını biliyoruz. Sağlık Bakanlığı, Çayırova Belediyesi ve diğer ilgililerle görüşmelerimiz sürüyor. Bu koku sorununu çok ciddiye alıyoruz. Ancak koku sorunuyla ilgili bazen haksız eleştirilerle de karşı karşıya kalıyoruz. Bu eleştirileri de hak etmiyoruz. Çünkü muhtarlarımızla işbirliği halindeyiz ve koku problemini bir an önce çözmek için yoğun çaba harcıyoruz” dedi.

Mimar Sinan Alışveriş Merkezi’ne Kavuşacak

Mimar Sinan ve Şifa mahallelerinin ortak sorunu olan banka meselesini de önümüzdeki günlerde çözüme kavuşturacaklarını vurgulayan Başkan Yazıcı, şu bilgileri verdi: “Özellikle emekli vatandaşlarımızın maaşlarını daha rahat, daha kolay çekebilmeleri için, banka ihtiyacı konusunda özel ve devlet bankalarıyla görüştük. İlk etapta öncelikle para çekme makinesi (ATM) yerleştirilmesini sağlamak daha sonra da banka şubesi açtırmak için çalışıyoruz. Hem bankaların güvenlik problemini çözmek hem de bölgenin alışveriş potansiyelini artırmak ve ticareti hayatını canlandırmak için ayrıca Mimar Sinan ve Şifa Mahallesi’nin ortasında, yeni bir ticaret-alışveriş merkezi açılması için uğraşıyoruz.”

Sağlık Merkezi’ni Geliştireceğiz

Seçimlerden önce Mimar Sinan da ki hastanenin açılışında, ‘Bu seçim yatırımı, seçimden sonra kapatılacak!’ denildiğini hatırlatan Başkan Yazıcı, “Oysa sağlık merkezini Sağlık Bakanı bile yıkamaz. Üstelik biz sağlık, eğitim ve ulaşıma çok büyük önem veriyoruz. İnşallah bu bölgedeki sağlık hizmetlerinin çoğaltılmasıyla ilgili girişimlerimiz sürüyor ve sürecek. Mimar Sinan’daki Sağlık Merkezi’ni daha da geliştireceğiz ve vatandaşlara daha geniş sağlık hizmeti sunulmasını sağlayacağız” dedi.

Halkı Sahillere Çekeceğiz

Tuzla Sahili’ni yeniden düzenlemek için önemli bir projeyi başlattıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Villa sahipleri ve bazı site sakinlerinin kendi özel mülkleri gibi kullandıkları sahilleri herkesin kullanımına açmak istiyoruz, Önümüzdeki aylarda, Mimar Sinan Mahallesi’nde oturan vatandaşların da daha ucuz fiyatlarla çay-kahve içebilecekleri, belediyemize ait bir sosyal tesisi hizmete sokacağız. Ayrıca yeni nikah sarayımızda en kısa zamanda hizmete girecek” diye konuştu.
halk-meclisii

‘Gönül Elleri’miz İhtiyaç Sahiplerine Uzanacak

Tuzla’da ihtiyaç sahiplerinin faydalanması için ‘Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ kuracaklarını hatırlatan Başkan Yazıcı, “Sosyal yardımları tek çatı altında toplamayı planlıyoruz. Bu çarşıda, giyecek, beyaz eşya ve mobilya gibi eşyaları ihtiyaç sahipleriyle buluşturacağız” dedi.

Ulaşıma Çözüm Arıyoruz

Başkan Yazıcı, ulaşım konusunda ise “Mimar Sinan ve Şifa Mahalleleri’nden gerek Tuzla sahiline, gerekse Bostancı-Kadıköy güzergahına kadar tek araç ile toplu taşıma hizmeti sunulması konusunda da İETT ile görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah yakında bu konuda sizlere iyi, güzel haberler vereceğiz” diye konuştu.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]