Zaman gazetesinden HDP’ye oy verin çağrısı!

Yayın: 13:58 - 15.04.2015
Güncelleme: 13:58 - 15.04.2015

Cemaatin gazetesi olarak bilinen Zaman Gazetesi yazarlarından Şahin Alpay, 11 Nisan 2015 Cumartesi günü köşesinden açıkça seçimlerde HDP’ye oy verme çağrısında bulundu.

 

Çok büyük tepki gördü. Bu yazıya halk büyük tepki verdi. Nasıl olurda böyle bir çağrı Zaman Gazetesinden yapılır? Gerek sokakta, gerekse Sosyal medya üzerinden gösterilen tepkiler çığ gibi.

Tepkilerde gösterilen genel kanaat; “Evet Fetullah Gülen cemaatine gönül veren ablalar, abiler, şakirtler bu çağrıyı içinize sindirebiliyorsanız kulak verin, yok “ Dur bir dakika” diyorsanız gereken tepkinizi gösteriniz. Bu çağrı ne anlama geliyor gerçekten iyi analiz yapınız. PKK terör örgütünün uzantısı partiye seçimlerde oy kazandırmak kanına dokunur adamın ya…” şeklinde oldu.

 

İşte o yazı:

Tek çare HDP

Bundan üç ay kadar önce çıkan, “Bu seçimde HDP’ye mi oy vermeli?” sorusunu yanıtlayan bir yazımda şöyle yazmıştım:

Eğer Erdoğan’ın ihtirasını gemlemek istiyorsanız, bu hiç içinize sinmese bile, tek çare HDP’ye oy vermek. Evet, taktik oylar HDP’nin barajı geçmesine yetmeyebilir; HDP’nin asıl AKP seçmeni Kürtlerden oy alması gerekir. Demokrasiyi savunanlar açısından HDP’den başka çare yok.

 

Yazının devamı için tıklayınız;

http://www.zaman.com.tr/sahin-alpay/tek-care-hdp_2288260.html

Exit mobile version