BU ÇOCUKLAR HARİKA

Yayın: 10:45 - 16.04.2015
Güncelleme: 10:45 - 16.04.2015

TRT Diyanet ekranlarına gelen “VAV Çocuk” programı, Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’ne damgasını vurdu. Programın yapımcısı ve sunucusu Esra Özge Aktürk ile çocukların çok sevdiği iki karakteri Taha ve Tırtıl, kongreye katılan çocuklar ve konukların ilgi odağı oldu.

Çocukların daha iyi şartlarda yaşayabileceği şehirler kurmaya dikkat çekmek için düzenlenen Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi, önceki gün Harbiye Askeri Müze’de gerçekleştirildi. Birçok ülke ve şehirden gelen yetkililer ve çocukların katıldığı kongrenin ilgi odağı ise, TRT Diyanet kanalında yayınlanan “VAV Çocuk” programı oldu.

Kongreye katılan çocuklar, programın yapımcısı ve sunucusu Esra Özge Aktürk ile programın iki maskotu Taha ve Tırtıl’ın etrafından bir an bile ayrılmadı. Oyunlarla İslam bilginlerinin değerlerini günümüze taşıyarak çocuklara İslam dünyasının âlimlerini tanıtan programın yapımcısı ve sunucusu Esra Özge Aktürk, çocuklarla tek tek ilgilendi. Çocuklarla çeşitli oyunlar oynayan Aktürk, çocukların ve şehir planlayıcılarının neşe kaynağı oldu.

Gün boyu çocuklarla oyunlar oynayan ve medya ile röportajlar yapan sunucu Esra Özge Aktürk, “Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi, hem bizler için hem de çocuklar için çok yararlı bir proje oldu. Nüfusumuzun üçte biri, yani yaklaşık 25 milyon çocuğumuz var. Onların nasıl bir çevrede yaşamak istedikleri çok önemli. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, iyi planlanmış şehirlerle birlikte geleneklerimizle birlikte dinimizi de en iyi şekilde öğretmemiz lazım. ‘VAV Çocuk’ programımızla, çocuklarımızı hem eğlendiriyor hem de büyük İslam alimlerini tanıtıp İslam dinimizi öğretiyoruz. Gerçekten önemli bir misyon yüklendiğimizin farkındayız ve her konuyu derinlemesine ince eleyip sık dokuyoruz” dedi.

Exit mobile version