Ahmet Şimşek’te Bilim Şenliği Başlıyor.

Yayın: 15:11 - 21.04.2015
Güncelleme: 15:11 - 21.04.2015

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi’nde Bilim Şenliği Başlıyor.

 

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi 9. 10. ve 11 sınıf öğrencilerinin yıl boyunca, ders dışında kalan zamanlarda yaptıkları yaklaşık 150 proje, ailelerin de katılımıyla sergilenecek.

 

Yaratıcılıklarını ortaya koydular.

 

Öğrencilerin Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde öğrendiklerinden yola çıkarak birbirinden enteresan projeler ürettiklerini anlatan Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Fen Bölümü Zümre Başkanı Ali Haydar Yılmaz, “Öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve derslerde öğrendikleri bilgileri yaşama geçirmeleri için onları yönlendirdik.

 

Onlar da konuyu sorumluluk duygusu içerisinde ele aldılar, güzel projelere imza attılar ve gelecek için umut verdiler. Öğrencilerimizin emekleriyle oluşturdukları yaklaşık 150 projeyi ailelerinin de görmelerini istedik ve bu nedenle Bilim Şenliğimizi düzenledik. Sergimizde, Bio dizel yakıt üretimi, Deprem modelleri, Alarm sistemleri, Asansör sistemleri, DNA modelleri, Pil modelleri, Temizlik robotu, Sabun üretimi, Isıtmalı koltuk, Güneş enerjisi ile çalışan şarj aleti, Yanardağ modelleri gibi birbirinden ilginç projelerimiz olacak.”dedi.

Exit mobile version