Emirli’ye Barış Ve Kardeşlik Ormanı

Yayın: 10:44 - 04.05.2015
Güncelleme: 10:44 - 04.05.2015

Pendik Belediyesi, Emirli Köyü’nde yeni bir hatıra ormanı daha oluşturdu. 23 Nisan Barış ve Kardeşlik  Ormanı,  Pendik  Ali Yakup Cenkçiler Anadolu İ.H.L. öğrencilerinin diktiği fidanlarla yeşerecek.

Pendik Uluslararası Çocuk Festivali etkinlikleri kapsamında oluşturulması hedeflenen, ancak hava muhalefeti dolayısıyla ertelenen  ‘23 Nisan Barış ve Kardeşlik Hatıra Ormanı’, dikilen fidanlarla hayata geçirildi. Etkinlik kapsamında Emirli Köyü’ne gelen Pendik Ali Yakup Cenkçiler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri,  kendileri için tahsis edilmiş fidanları toprakla buluşturmak üzere canla başla çalıştılar.  Pendik Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe katılan öğrenciler, görevlilerin yardımıyla diktiği fidanlarla Emirli Köyü  anlamlı bir hatıra ormanı kazandırdı.

Geçtiğimiz günlerde de Pendik Belediyesi ve Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile yüzlerce fidan Emirli Köyü’nde toprakla buluşmuştu.  Sağlık personelinin katıldığı fidan dikim töreniyle oluşturulan  Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hatıra Ormanı’na şehit savcı  Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adının da eklenmesine karar verilmişti.

Exit mobile version