SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Meslek Liselerini Kurban Etmeyin

Yayınlanma:
ABONE OL

Danıştay 8. Dairesi YÖK‘ün Üniversiteye giriş sisteminde eşitliği sağlayan katsayı farkını kaldıran uygulamasının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. 

Danıştay ilgili dairesinin tartışmalı kararı ile eğitim sistemi felç olacaktır. Yüz binlerce gencin Üniversite okuma hakkını gasp edilmiştir. Danıştay’ın bu menfi kararı Anayasa`nın temel hak ve özgürlüklerini düzenleyen maddelerine aykırı olduğu gibi önceden aynı daire tarafından verilmiş kararlara da aykırıdır. Hukuk gereği ve mahkeme kararlarındaki bağlayıcılık Danıştay’ın bu kararı ile çiğnenmiştir.

 

Danıştay’ın Meslek Liseleri için farklı katsayı uygulamasını ortadan kaldıran diğer liselerle eşitleyen girişimine hayır oyu veren üyeleri hukuk adamlığıyla bağdaştırmak imkânsız gibi gözükmektedir. Katsayıyı İmam Hatip Liselerine getirip dayamak yanlıştır. Meslek Lisesi mezunlarının mağduriyeti unutulmaktadır. Meslek Lisesinin Elektrik Bölümünden mezun olmuş bir öğrenci Elektrik Mühendisliğine, Bilgisayar Bölümü mezunu Bilgisayar Mühendisliğine giremiyor ise eğitimde büyük bir eşitsizlik söz konusudur. Danıştay’ın bu hususu atlaması adalete ve hukuka vurulmuş bir darbedir.

 

1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu`nun 31. maddesi gereği Ortaöğretim Kurumlarını bitirenlerin Yüksek Öğretim Kurumlarına nasıl gireceğinin Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapılarak Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirleneceği yine Yüksek Öğretim Yasası`nın 45. maddesi bu konuda karar merciinin sadece YÖK olduğunu açıkça belirtmektedir.

 

Bu yasa hükümleri dahi gözetilmeden YÖK’ün uzun aradan sonra yerinde bir uygulamasının Danıştay tarafından kabul edilmemesi birçok öğrenciyi mağdur edecek ve gelecek kurmalarına engel olacaktır. Sorunun çözülmesi için ve haksızlığın önlenmesi için TBMM tarafından YÖK Kanununun 45. Maddesi acilen değiştirilmelidir. Eğer Meslek Liselerinin Üniversiteye girişini önleyen katsayı adaletsizliği kaldırılmazsa bu liselerin tamamı kapanmayla yüz yüze kalacaktır.

 

İcra makamı artık laf üretmeyi bırak, kangren olan bu sorunu çöz. Ülke yararına bir olumlu icraatını görelim. Bu Kurban Bayramı gününde, Meslek Lisesi öğrencilerini kurban etmeyin.

            Türkiye Kamu-Sen

İstanbul İl Başkanı

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]