“MİNİKLERE FLORÜRLÜ VERNİK UYGULAMASI”

Yayın: 13:12 - 11.05.2015
Güncelleme: 13:12 - 11.05.2015

Toplum sağlığının ayrılmaz bir parçası olan ağız ve diş sağlığının önemi son yıllarda arttı. Diş tedavilerinin zorluğu ve maddi külfeti de düşünüldüğünde diş fırçalamanın ve koruyucu ağız diş sağlığının bakımı oldukça önem kazanmakta.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu “Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri” kapsamında 2014-2015 öğretim yılından başlamak üzere 60 ayını doldurmuş anasıfı öğrencilerine yönelik ağız diş sağlığı eğitimi, ağız taraması, florür vernik uygulaması ve ebeveynlere yönelik ağız diş sağlığı farkındalık eğitimleri başlattı.

Kadıköy Dr. Sait Darga İlkokulu Anasınıfı öğrencilerine diş fırçası ve diş macunu dağıtırarak minik öğrencilere doğru fırçılama teknikleri anlatıldı. Ardından öğrencilere florür vernik uygulaması yapıldı. Diş fırçalama alışkanlığının küçük yaşlarda benimsenmesi ve koruyucu diş tedavilerinin yapılması bireylerin gelecekte sağlıklı dişlere sahip olması açısından büyük önem taşıdığını belirten Diş Hekimi Saliha Şahin, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yaptığı bu uygulama hakkında şunları dedi.

Bu uygulama 2015-2016 öğretim yılları arasın da devam edecek.

Exit mobile version