SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tekel Arazisinin satışına iptal kararı!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Bir süre önce özelleştirilen ve binlerce dönüm araziye sahip olan Cevizli Tekel arazisinin Şehir Üniversitesine verilişi iptal edildi.

 

 

Anadolu Yakasının en değerli arazilerine sahip olan, Dragos eteklerinde yer alan Cevizli Sigara ve Kutu Fabrikası’nın kurulu bulunduğu arazisinin Şehir üniversitesine verilişi iptal edildi. Ayrıca Danıştay Özelleştirme İdaresinden Tekel arazisinin maliyeye geçişini iptal ettiği öğrenildi.

 

KARTAL BELEDİYESİ TALİP

Kartal Belediyesi’ne mülk ve tesis kazandırma çalışması başlattığı bilinen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Tekel arazisini Kartal belediyesi ve Kartal halkının yararına yararlandırmak için çalışma başlattığı öğrenildi.

 

DOĞRULADI

Büyükada Orman Kampı ve Plaj tesislerini kiralayarak Kartal halkını adeta denizle buluşturacak olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal belediyesine ve Kartal halkının yararlanacağı verimli toprakları ve tesisleri oluşturmak için çok büyük bir çalışma başlattığı kaydedildi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,” Danıştay Özelleştirme idaresinden Tekel arazisinin maliyeye geçişini iptal etti. Dolayısıyla maliyenin de Şehir üniversitesi ile yaptığı sözleşme doğal olarak iptal edildi. Şimdi bu araziye Kartal belediyesi olarak bizim müdahale yolumuz açık olacak. Arazi bünyesindeki bütün bitki örtüsünü tespit ettik. Orada 5 bin adet çam, sedir, manolya ve çınar ağacı mevcut. Buradaki Ekolojik dengeyi koruyarak burayı hem doğal park haline dönüştürmek istiyoruz. Hemde oradan nasıl yararlanılır onun hesaplarını yapıyoruz” dedi.

 

İTİRAZ EDECEĞİZ

 

Başkan Öz, Tekel arazisi ile ilgili olarak şunları söyledi: “ Arazinin eski bir yerleşim alanı olduğuna dair işaretler var. Mesela orada çok eski dönemlerden kaldığı belli olan hamam kalıntıları ortaya çıktı. Bu arazi üzerinde hamam inşa edilmişse mutlaka orası eski bir yerleşim alanın olduğunu düşünüyorum. Burası Kartal’ın adeta KÜLTÜR arazisi olmalıdır diye düşündüm.

Ne var ki burası SİT alanı konumundadır.

Mimarlar Odası Kartal temsilciği ile görüşmelerimiz oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 250 bin m2 inşaat izni verilmiş.

Biz buna VETO oyu verdik, askıya çıktığı anda itiraz edeceğiz, etmek zorundayız. Tekel arazisini Kartal belediyesi adına satın almak için başvurduk. Kamu yararı söz konusu olduğundan bize satmak zorundalar. Biz, orasını çok yönlü olarak halkın hizmetine açmak istiyoruz.

Oraya kültür ve sanat için çok ideal bir Müze kurulabilir. Burada dağ ve arazi sporları dahil her çeşit spor aktiviteleri yapılabilir. En önemlisi burasını Turistik alan olarak ilan edersiniz ve sarı tabelayı da buraya dikersiniz. İddia ediyorum Tekel arazileri bünyesinde eski yerleşim alanları ve ya yer altı şehri var diye düşünüyorum. Bölgenin tarihi geçmişini masaya yatırıp mercek altına aldığınızda şimdiye kadar keşif edilmemiş, ortaya çıkarılmamış kültür hazineleri bu alanda bulunduğu bir gerçek”  yorumunu yaptı.

 

TEPKİ GÖSTERDİ

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz,” Bu alan Kuzeyden esen rüzgâra açık olan bir doğa yapısı var. Yelken sporu yapmaya en uygun yer tarihi Dragos etekleridir.

Yani Dragos’un doğu tarafıdır. Ne var ki oraya Şehir Üniversitesine 5000 metrekare tabanlı 50 katlı bina izni verilmiş. Şayet bu yapılaşma gerçekleşirse oradaki rüzgâr akımını yok ederek Kartal’ın hava sirkülâsyonunu engeller. İstanbul’un tek yelken sporları yapılabilecek yerde Dragos’un doğusudur.

Bu nedenle yüksek yapılaşmaya izin vermemek gerekiyor. Kartal’ın ve Kartal halkının zararına olan ve ya olacak her türlü oluşumun karşısındayız. Hasta Kartal’ı tedavi etmek ve iğleştirmek için göreve talip olduk.” ifadesini kullandı.

Öz,  Kartal’ın ve Kartal halkının yararına olacak her projeye cesaretle imza attıklarını’da sözlerine ekledi.

 

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Ekonomi
17 Nisan 2024
Bakan Işıkhan’dan son dakika açıklaması: Temmuz’da kim ne kadar zam alacak? Kimlere zam yapılmayacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son dakika açıklamasıyla milyonları şok etti. Temmuz 2024 memur ve memur emeklisi ile SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaş zamları ne kadar olacak? İşte Temmuz 2024 memur ve emekli maaş listesi detayları… 2024 başı itibariyle enflasyon karşısında maaşların erimesi milyonlarca vatandaşın Temmuz 2024’te ikinci zam haberini beklemeye başlamasına neden […]

Ekonomi
17 Nisan 2024
SSK ve Bağ-Kur’lulara flaş açıklama! En az 170.000 TL ceza kesilecek!

İşverenlere ciddi uyarı geldi. Yapana en az 170 bin TL ceza kesileceği öğrenildi. İşte işverenlere gelen uyarıya dair detaylar… SSK’lılar ile Bağ-Kur’lu vatandaşları ilgilendiren flaş açıklama geldi. Yapılan açıklama doğrultusunda işveren vatandaşların uymadığı bir prosedür doğrultusunda ciddi bir para cezası kesileceği öğrenildi. Bu haber hem işe girenler hem de işverenler için büyük önem taşıyan bir […]

Ekonomi
17 Nisan 2024
Erken Emeklilik Fırsatı: SGK Giriş Tarihinize Özel Yaş Grafiği Sürprizi!

Erken emeklilik için yeni fırsat. SGK girişine göre özel yaş grafiği belli oldu. İşte emeklilik yaşı ve şartlar… Emeklilik süreçleri genellikle çalışma hayatının sona ermesiyle başlar ve bireyler için yeni bir yaşam dönemi anlamına gelir. Türkiye’de emeklilik sistemi, sigorta başlangıcı ve ödenen prim gün sayısına göre değişiklik göstermektedir. Kadınlar ve erkekler için farklı yaş ve […]

Ekonomi
17 Nisan 2024
Atın sahipleri hop oturup hop kalkacak! O tarihte resmen çakılacak

Altın Fiyatları İçin Uzman İslam Memiş’ten Uyarı: Büyük Düşüş Bekleniyor! Ekonomist İslam Memiş, yakın gelecekte altın fiyatlarında önemli düşüşler olacağını öngörüyor. Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve piyasadaki son dalgalanmalar üzerine yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. Altın, tüm dünyada güvenilir bir yatırım aracı olmaya devam ediyor. Son günlerde İsrail ve İran arasında başlayan gerilim altın fiyatlarını da […]