Türkiye’nin sesi Maltepe’den yankılandı

Yayın: 13:45 - 12.05.2015
Güncelleme: 13:45 - 12.05.2015

Türkiye, Kıbrıs ve Yunanistan’dan gelen 62 koro, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca süren muhteşem bir festivale imza attı.  

Üçüncü Sanatçılar, Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği (Sansev) İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali ile Maltepe, 3 gün boyunca unutulmaz anlara sahne oldu. 8-10 Mayıs tarihleri arasından gerçekleştirilen, Türkiye’nin 23 ili, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Yunanistan’dan gelen 62 koro ve 2 bin 161 koristin yer aldığı festivalde, Afyon Kocatepe Üniversitesi Çoksesli Çocuk Korosu’ndan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Gençlik Korosu’na, Sakarya Üniversitesi Müzik Topluluğu Çoksesli Korosu’ndan, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Korosu’na, Eskişehir Güzel Sanatlar Lisesi Korosu’ndan İnönü Üniversitesi Gençlik Korosu’na, Lefkoşa Belediye Orkestrası Çocuk Korosu’ndan Nazım Hikmet Akademi Korosu’na, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu’ndan Galatasaray Lisesi Korosu’na, Boğaziçi Gençlik Korosu’ndan Boğaziçi Caz Korosu’na kadar birçok ünlü koro sahne aldı.

HEP BERABER “DO RE Mİ” DENDİ

Konserde, Türkiye’nin tüm renklerinin bir araya geldiği festivalin onur konuğu ünlü besteci ve müzikolog Yalçın Tura’nın eserleri de seslendirilirken, opera sanatçısı Müjgan Özçay, kendisiyle bir söyleşi de gerçekleştirdi. Kapanış konserinde, Yalçın Tura’nın “Do Re Mi” adlı eserinin, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve halkla beraber seslendirilmesi de dikkat çekti. Minikler, çocuklar, gençlik, kadınlar, erkekler, karma korolar ve vokal gruplarının yer aldığı ve ilki 2013 yılında gerçekleştirilen festivalin amacı, “İnsanların birbiriyle müzik üzerinden kaynaşması, bu vesileyle demokrasinin yaygınlaştırılması, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen okulların birbiriyle ilişki kurması ve ortaya çıkacak ürünlerin sergilenmesi” olarak belirlendi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Asker’in de katıldığı ödül töreninde, Prof. Yalçın Tura, Sansev Derneği Kurucu Başkanı Nursel Öncül, opera sanatçısı Suat Arıkan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Başkanı Prof. Dr. Hasan Uçansu, Polifonik Korolar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Apaydın gibi çok değerli hocalardan oluşan jüri tarafından çeşitli kategorilerde katılımcı korolara ödüller verildi. Ödül töreninde Yalçın Tura Özel Ödülü Sansev Minikler Korosu’nun olurken, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu, Lefkoşa Belediye Orkestrası Çocuk Korosu, Darüşşafaka Korosu, Türkiye Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu, Küçük Nüanslar, Galatasaray Lisesi Korosu, Rezonans, Boğaziçi Caz, ARS Nova, Sirene ve Mare koroları başta olmak üzere festivale katılan tüm korolara ödül takdim edildi.

Exit mobile version