SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sancaktepe Belediyesi’den bayramda işi sıkı tuttu

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe’li vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve güvenlik geçirmesi için İlçe genelinde bir dizi önemler aldı.

Sancaktepe Alo Çağrı Merkezi bayram boyunca gelen istek ve şikayetlere anında çözüme kavuşturdu.

Sancaktepe Zabıtası Bayram boyunca aralıksız önemlerini arttırdı. Kurban satış ve kesim yerleri Domuz Gribine karşı dezenfekte edildi. Kurbanlıklar, kesim öncesi sağlık kontrolünden geçirildi. Ziyaretler öncesi kentteki mezarlıklarının temizliği yapıldı.

  snc-kurba-2

Sancaktepe Belediyesi, Sıkı Önemler Aldı

 

Sancaktepe Belediyesi Zabıta ekipleri vatandaşların huzurlu ve sorunsuz bir Kurban Bayramı

geçirmeleri için bayram boyunca tam mesai yaptı. Kurban kurban satış ve kesim noktalarında yoğun güvenlik tedbirleri alan Sancaktepe Zabıtası oluşabilecek aksaklılara anında müdahale etti. Zabıta, dolandırıcı ve kalpazanlara göz açtırmadı. İlçe’de trafiğin yoğun olduğu kavşak ve güzergâhlarda trafik önemlerini arttırdı. Sancaktepe’lilerin alışverişlerini sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapabilmesi için başta toplu alışveriş merkezleri olmak üzere, işyerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

 

Kesim Öncesi Sağlık Kontrolü

 

Sancaktepe’de kurban satış ve kesim yerlerinin tespiti ve kurban kesiminin sağlıklı ortamlarda yapılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Belediye Başkanı İsmail Erdem belirlenen yerler dışında kurban satışına ve kesimine kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi. Başkan Erdem, “Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine neden olabilecek faaliyetlerin kontrol altına alınarak toplum ve çevre sağlığının olumsuz yönde etkilenmemesi amacıyla vatandaşlara ve belediyemize  de büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.Belediye olarak kurban kesim ve satış yerlerinde gerekli önem ve tedbirlerimiz aldık” dedi.

 

Sancaktepe Belediyesi meydana gelebilecek arıza ve aksaklıklara en kısa sürede çözüm bulabilmek ve vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla çalışmalarına kurban bayramı sürecince de devam etti. Özellikle Temizlik İşleri, Zabıta, Fen İşleri,Sağlık İşleri Müdürlüğü ve diğer bazı müdürlüklere bağlı ekiplerin vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendirerek çözüme kavuşturabilmek amacıyla bayramda da görev başında oldu.

 

Kurban Satış ve Kesimleri Dezenfekte Edildi.

 

Kurban Satış ve Kesim Yerleri Domuz Gribine karşı dezenfekte edildi. Sağlık İşleri

Müdürlüğü ekipleri kurbanlıkların sağlıklı koşularda kesilmesi noktasında kontrolleri elden bırakmadı. Kurban satış ve kesim yeri olan Samandıra Oto Pazarı ve Samandıra Eski Top Sahası sıkı denetimden geçirildi.

 

Temizlik İşler Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda, vatandaşların kabir ziyaretleri için kolaylaştırıcı önemler aldıklarını kaydetti. Mezarlıkların, kabirlerin, çevre temizliği yapıldığı bildirildi.

 

Sancaktepe Belediyesi kurban alım için kurban satış yerlerine gelen vatandaşları da unutmadı. İkram niyetine bütün vatandaşlara etli pilav dağıtım gerçekleştirdi. Vatandaşlar bu uygulamadan çok memnun kaldıklarını belirtti.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]