Kartal H Tipi Ceza Evi Mahkûmları Resim ve El Sanatları Sergisi Açıldı

Yayın: 10:02 - 10.06.2015
Güncelleme: 10:02 - 10.06.2015

Kartal H Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu hükümlü ve tutuklularının hazırlamış olduğu el işi, resim, hazır giyim, ebru, deri, bakır ve ahşap ürünleri sergisi ilgi gördü. Sergi açılışına Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal H Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kasım Turna, Kartal Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz’ün yanı sıra savcılar, hâkimler, bazı kurumlara ait müdürler. bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından törende konuşan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, olumsuz haberlerle gündeme taşınan cezaevlerinin artık bir eğitim yuvası olduğunu belirterek, “Cezaevindeki insanları iyi şeylerle meşgul etmek, hem onlar için faydalı oluyor hem de öğrendikleri ve bildikleri meslekler sayesinde hem kendi ekonomilerine hem ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar.” dedi.

Kartal H Tipi Kapalı ve Açık Ceza infaz kurumu hükümlü ve tutuklularının hazırlamış olduğu el işi, resim, hazır giyim, ebru, deri, bakır ve ahşap ürünleri sergisi katılımcılarca açıldı. Mahkûmlar sergide el işi yağlı boya resim, hazır giyim, ebru, deri, bakır, rölyef, seramik işçiliği ve ahşap ürünleri alanlarında ürettikleri ürünleri sergiliyorlar. İsteyen vatandaşlar, üzerlerinde fiyatları yazılı olan ürünleri satın alıp mahkûmların içerisinde bulunduğu sıkıntıları aşmasında bir nebzede olsa katkıda bulunabilirler. Sergi açılışında Grup CTE Anadolu Rock Gurubu da bir konser verdi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer sergiyi gezdikten sonra yaptığı değerlendirmede mahkûmların yaptığı çalışmaların görülmeye değer olduğunu belirtti.

Exit mobile version